20.07.2011. / 12:35

Autor: Totalsport

Tour de France: Contador poslao poruku rivalima

- Kada Contador krene u napad to je zastrašujuće - rekao je Voeckler

Alberto Contador (u žutoj maijci)Alberto Contador (u žutoj maijci)Španjolski biciklist Alberto Contador odaslao je poruku upozorenja svojim najvećim suparnicima za naslov konstantnim pokušajima bijega na 16. etapi Tour de Francea koja se vozila od Saint-Paul-Trois-Chateâuxa do Gapa u dužini od 162.5 kilometara.

Samo dva dana uoči "brutalne" etape koja se vozi od Pinerola do Galbier Serre-Chevaliera u dužini 200 kilometara, trostruki pobjednik ovog natjecanja, Alberto Contador, krenuo je u bijeg 14.7 km prije kraja utrke. Iako je on zajedno sa Australcem Cadelom Evansom i sunarodnjakom Samuelom Sanchezom činio tek treću grupu vozača i na kraju završio tek kao 12., taj dvoboj bio je najbitniji događaj ove 16. etape. Naime, pobjednik današnje utrke Norvežanin Thor Hushovd u sveukupnom poretku nalazi se na 53. mjestu pa njegova današnja pobijeda nije imala prevelikog značaja za ukupni poredak.

U izravnom dvoboju Evansa (2. u ukupnom poretku), Sancheza (5.) i Contadora (6.) pobjedu odnosno tri sekunde viška u ukupnom redoslijedu stvorio si je Cadel Evans ispred Contadora i Sancheza koji su u ciljnu ravninu ušli u identičnom vremenu.

Vodeći u ukupnom poretku, Francuz Thomas Voeckler, završio je na 18. mjestu sa 18 sekundi zaostatka za Contadorom.

- Kada Contador krene u napad to je zastrašujuće - rekao je Voeckler.

Spomenimo da je utrka riješena u završnom sprintu između dva Norvežana od kojih je Hushovd bio brži za dlaku od Edvalda Boassona Hagena i odnio nekoliko bodova i eura više od sunarodnjaka. Utrku je obilježila i tuča koja je vozače pratila u drugom djelu etape.

Vodeći u ukupnom poretku ostaje Voeckler, no Contador polako smanjuje tu prednost koja sam iznosi tri minute i 42 sekunde. Drugi u ukupnom poretku je Australac Evans koji zaostaje minutu i 45 sekundi, dok su treći i četvrti braća Schleck (Franck i Andy) sa 01:49 odnoso 03:03 minute zaostatka.

Tour de France, rezultati 16. etape (Saint-Paul-Trois-Chateaux - Gap, 162.5km):

1. Hushovd (Nor / Team Garmin - Cervelo) 3h31:38

2. Hagen (Nor / Sky Procycling) +00:00

3. Hesjedal (Kan / Team Garmin - Cervelo) +00:02

4. Martin (Njem / HTC) +00:38

5. Ignatjev (Rus / Katusha) 00:52

...

Ukupni redoslijed:

1. Thomas Voeckler (Fra / Europcar) 69h00:56

2. Cadel Evans (Aus / BMC) +01:45

3. Frank Schleck (Luks / Leopard) +01:49

4. Andy Schleck (Luks / Leopard) +03:03

5. Samuel Sanchez (Špa / Euskaltel) +03:26

6. Alberto Contador (Špa / Saxo Bank) +03.42

Vezane vijesti

Tour de Suisse: Kišerlovski 13-ti

Tour de Suisse: Kišerlovski 13-ti

Robert Kišerlovski osvojio je ukupno 13. mjesto na kraju utrke Tour de Suisse, koja najboljim biciklistima svijeta služi kao generalna proba za Tour… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika