21.07.2011. / 11:39

Autor: Totalsport

Tour de France: Contador izgleda sve bolje, Voeckler izgubio još 27 sekundi

Španjolac Alberto Contador, branitelj naslova, opet je u više navrata testirao rivale povremenim munjevitim napadima

Alberto ContadorAlberto ContadorEdvald Boasson Hagen, norveški biciklist Skya, pobjednik je 17. etape Tour de Francea, prve i najlakše od triju uzastopnih u Alpama, koja se u srijedu vozila od Gapa do talijanskog Pinerola u duljini od 179 kilometara.

Izborio je Norvežanin u posljednjim kilometrima svoju drugu te ukupno četvrtu norvešku etapnu pobjedu na Touru ove godine, i to nakon što je jučer u finišu izgubio borbu za prvo mjesto od sunarodnjaka Hushovda.

Četrdeset sekundi za njim u cilj je stigao Nizozemac Bauke Mollema, dok je treće mjesto, s dodatnih deset sekundi zaostatka, zauzeo Francuz Sandy Casar.

Završnih nekoliko kilometara utrke odvozilo se po strmoj nizbrdici, pri čemu su mnogi biciklisti padali, izlijetali ili se pak od izlijetanja spašavali u posljednji čas. Na jednome je oštrom zavoju tako s ceste izletio vodeći u ukupnom poretku, Francuz Thomas Voeckler. Zbog toga je izgubio novih 27 sekundi prednosti pred skupinom svojih najvjernijih pratitelja, među kojima su svi favoriti.

Svi osim Bassa, koji je u cilj ušao u Voecklerovoj skupini (28. mjesto, 4:53 zaostatka), dakle Contador, braća Schleck, Evans, Sanchez i Cunego, došli su u cilj s četirima minutama i 26 sekundi zaostatka.

Španjolac Alberto Contador, branitelj naslova, opet je u više navrata testirao rivale povremenim munjevitim napadima. Podsjetio je također koliko je dobar pri nizbrdicama, te je u završnim kilometrima osjetnije pobjegao pratnji. Odgovorio mu je isprva samo sunarodnjak Samuel Sanchez, a cijela im se skupina sasvim priključila u posljednjem kilometru utrke, neposredno pred ciljem.

Pred biciklistima su dvije najteže ovogodišnje, alpske etape, u kojima bi mnogo toga moglo biti odlučeno. Contador je pokazao da je spreman i da se osjeća sve bolje, tako da bi puno toga moglo biti odlučeno već u četvrtak, kada se vozi od Pinerola do Galibier Serre-Chevaliera u dužini od 200.5 kilometara.

Uspije li Španjolac u četvrtak i petak smanjiti zaostatak, koji za drugoplasiranim Australcem Cadelom Evansom sada iznosi minutu i 57 sekundi, dovest će se u sjajnu situaciju pred subotnji kronometar (42.5km) u Grenobleu, na kojem je uobičajeno najveći favorit među rivalima.

Tour de France, 17. etapa (od 21):

1. Boasson Hagen (Nor / Sky Procycling) 4h18:00

2. Mollema (Niz / Rabobank) +0:40

3. Casar (Fra / FDJ) +0:50...

Tour de France, ukupni poredak nakon 17. etape:

1. Voeckler (Fra / Europcar) 73h23:49

2. Evans (Aus / MMC Racing) +1:18

3. F. Schleck (Luks / Leopard Trek) +1:22

4. A. Schleck (Luks / Leopard Trek) +2:36

5. Sanchez (Špa / Euskaltel-Euskadi) +2:59

6. Contador (Špa / Saxo Bank) +3:15...

Vezane vijesti

Tour de Suisse: Kišerlovski 13-ti

Tour de Suisse: Kišerlovski 13-ti

Robert Kišerlovski osvojio je ukupno 13. mjesto na kraju utrke Tour de Suisse, koja najboljim biciklistima svijeta služi kao generalna proba za Tour… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika