21.07.2011. / 14:26

Autor: Totalsport

Tour de France, vdeo: Žuta majica završila na privatnom parkiralištu

Zbog te je pogreške izgubio 27 sekundi u odnosu na skupinu najvećih rivala koji ga prate, poput Cadela Evansa, braće Schleck, Samuela Sancheza, Alberta Contadora i Damiana Cunega

Thomas Voeckler (Wikipedia)Thomas Voeckler (Wikipedia)Nije svoj dan imao francuski biciklist Europcara Thomas Voeckler, vodeći u ukupnom poretku Tour de Francea, tijekom 17. etape najveće biciklističke utrke na svijetu.

Najprije je Francuz prije jednoj nizbrdici jedva "zauzdao" bicikl da ne izleti s ceste u šumarak, značajno pritom usporivši i izgubivši na ritmu.

Još je više na ritmu, ali i na vremenu, vlasnik žute majice izgubio pred sam kraj utrke. Opet se prebrzo spustio niz jedan oštar zavoj. Nije uspio iskontrolirati putanju i završio je na krovu jednoga privatnog objekta, zapravo na parkiralištu jedne obiteljske kuće.

Zbog te je pogreške izgubio 27 sekundi u odnosu na skupinu najvećih rivala koji ga prate, poput Cadela Evansa, braće Schleck, Samuela Sancheza, Alberta Contadora i Damiana Cunega.

Sedamnaesta se etapa od 21 ukupno, a prva u Alpama, u svom završnom dijelu isključivo sastojala od atraktivne jurnjave nizbrdo zavojitim alpskim cestama. Nekoliko je biciklista izlijetalo poput Voecklera. Na istom se mjestu to prije njega dogodilo drugom Francuzu, Jonathanu Hivertu, koji na koncu stigao u cilj na devetom mjestu.

Vezane vijesti

Evansa u Melbourneu pozdravilo 30.000 ljudi

Evansa u Melbourneu pozdravilo 30.000 ljudi

Australski biciklist Cadel Evans, ovogodišnji pobjednik Tour de Francea, imao je herojski doček po povratku u domovinu. Na paradi organiziranoj u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika