22.07.2011. / 11:33

Autor: Totalsport

Contador: Pobjeda je praktički nemoguća, Andy je pametno odigrao karte

Imao sam težak dan od samog početka - komentirao je Contador, koji je etapu završio 15. sa tri minute i 50 sekundi zaostatka za pobjednikom Andyjem Schleckom

Alberto Contador Alberto Contador Trostruki pobjednik Tour de Francea Alberto Contador priznao je nakon 18. etape ovogodišnjeg izdanja utrke da je ispao iz konkurencije za ukupnu pobjedu.

Od početka Toura Contador vuče problem s ozljedom desnog koljena, ali sve do brdske etape od Pinerola do Galibier Serre-Chevaliera u duljini od 200.5 kilometara bio je u konkurenciji za ukupnu pobjedu. Međutim, ovdje nije izdržao sjajan bijeg Andyja Schlecka i tri etape prije kraja zaostaje ogromnih četiri minute i 44 sekunde za vodećim Thomasom Voecklerom.

- Pobjeda je sada praktički nemoguća. Imao sam loš dan. Noge me nisu htjele slušati i u posljednjih desetak kilometara bile su nevjerojatno lijene. Imao sam težak dan od samog početka - komentirao je Contador, koji je etapu završio 15. sa tri minute i 50 sekundi zaostatka za pobjednikom Andyjem Schleckom.

- Andy i njegovi kolege odigrali su svoje karte mudro. Njegova se taktika pokazala ispravnom i moram mu čestitati na dobro obavljenom poslu - pohvalio je Contador Luksemburžanina koji je bijeg pratnji započeo nekih 60 km prije cilja.

Vezane vijesti

Schleck odustao od nastavka utrke Paris-Nice

Schleck odustao od nastavka utrke Paris-Nice

Luksemburški biciklist Andy Schleck odustao je od daljnjeg natjecanja na utrci Paris-Nice, koja se održava ovog tjedna, zbog želučanog virusa. - Još… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika