22.07.2011. / 11:39

Autor: Totalsport

Marion Jones otpuštena iz WNBA momčadi

- Želim se zahvaliti momčadi Tulse, treneru Nolanu, WNBA-u i svojim divnim suigračicama koji su mi pružili priliku da ispunim svoj dugogodišnji san - rekla je Jones

Marion Jones Marion Jones Nekad najbolja sprinterica svijeta, Amerikanka Marion Jones, dobila je "otkaz" u košarkaškom klubu Tulsa Shocksu, koji se natječe u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, američkom WNBA-u.

Marion Jones ostvarila je, kako sama kaže, svoj san, nastupajući je za profesionalnu žensku košarkašku momčad. U ožujku 2010. godine Tulsa je objavila vijest da su potpisali nekad najbolju atletičarku svijeta. Tulsa danas ima najgori omjer u ligi (1-14) ususret All-Star pauzi.

- Želim se zahvaliti momčadi Tulse, treneru Nolanu, WNBA-u i svojim divnim suigračicama koji su mi pružili priliku da ispunim svoj dugogodišnji san - rekla je Jones.

Amerikanka je bilježila manje od poena po utakmici za Tulsu u ovoj sezoni u 14 nastupa. Inače Jones je igrala košarku na sveučilištu North Carolinea s kojom je 1994. godine osvojila nacionalno prvenstvo. Ovo je bila njena druga sezona u Tulsi, a u prvoj je u 34 utakmice bilježila 3.4 poena u 9.4 minute koliko je dobivala u prosjeku po utakmici.

Razlog zašto je Jones otpuštena iz momčadi je Abi Olajuwon, kćer jednog od najboljih košarkaških centara svih vremena Hakeema Olajuwona, koja bi trebala donijeti dodatnu snagu i skok koji vrlo nedostaju Tulsi.

Jones je 2000. godine na Olimpijskim igrama u Sidneyu osvojila tri zlatne i dvije brončane medalje koje je morala vratiti nakon što je provela šest mjeseci u zatvoru zbog laganja federalnim istražiteljima oko uzimanja dopinga u tom periodu.

Vezane vijesti

Ravnatelj Baleta riječkog HNK dobio otkaz

Ravnatelj Baleta riječkog HNK dobio otkaz

Ravnatelju Baleta riječkog HNK Ivana pl. Zajca Staši Zurovcu 20. travnja otkazan je ugovor o radu zbog nepridržavanja obveza iz radnog odnosa,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika