24.07.2011. / 12:20

Autor: Hina , Nacional.hr

'Napad NATO-a na Srbiju kao povod'

Manifest bolesnika: Smatrat će me najvećim naci monstrumom

U tom dokumentu, koji vrvi islamofobnim i antimarksističkim stajalištima, on u pojedinosti opisuje pripreme i spominje "uporabu terorizma kao sredstva za buđenje masa" i navodi da očekuje da će ga smatrati "najvećim monstrumom nakon Drugog svjetskog rata"

"On priznaje djela", rekao je u subotu navečer odvjetnik Geir Lippestad na norveškoj televioiji NRK. "Objasnio je da je to okrutno, ali da je morao dovršiti svoju borbu".
"Priznao je i bombaški napad i pucnjavu na otoku, u kojima su prema posljednjim podacima ubijene 92 osobe, iako ne priznaje kaznenu odgovornost", rekao je pak policijski dužnosnik na konferenciji za novinare.

"On tvrdi da je bio sam, ali policija mora provjeriti sve što je rekao. Zbog iskaza nekih očevidaca nismo sigurni je li pucala samo jedna ili više osoba", pojasnio je, dodavši da policija zasad nema drugih osumnjičenika za najgori pokolj u Norveškoj nakon Drugog svjetskog rata.

Breivika istražitelji smatraju odgovornim za dva napada u petak, eksploziju jake bombe u središtu Osla i masakr vatrenim oružjem na otoku Utoya, blizu glavnog grada.
Breivik je barem od jeseni 2009. aktivno pripremao svoje napade, prema dokumentu od 1.500 stranica, objavljenom na Internetu prije smrtonosnog pohoda.

Plavooki musliman ili kako teror truje misli

U tom dokumentu, koji vrvi islamofobnim i antimarksističkim stajalištima, on u pojedinosti opisuje pripreme i spominje "uporabu terorizma kao sredstva za buđenje masa" i navodi da očekuje da će ga smatrati "najvećim monstrumom nakon Drugog svjetskog rata".
"Mislim da mi je ovo zadnje javljanje. Petak je, 22. srpnja, 12.51", napisao je manje od 3 sata prije počeka napada u Oslu.

Tekst na engleskom jeziku, naslovljen "Europska deklaracija neovisnosti -2083", potpisuje "Andrew Brewick, zapovjednik vitezova pravednika". No u jednom odlomku autor potvrđuje da je Norvežanin i navodi da mu je pravo ime Anders Behring Breivik.
"Smatrat će me najvećim (nacističkim) monstrumom nakon Dugog svjetskog rata", napisao je Breivik.

Prema navodima Voice of Russia, Breivik je u manifestu pisao i o odnosima Srbije i Kosova, a navodno su mu NATO napadi na Srbiju bili povod za planiranje masakra. Breivik navodi i kako su "njegova srpska braća pogrešno napadana jer su htjela istjerati islam vraćanjem albanskih muslimana nazad u Albaniju".

Vezane vijesti

Stručnjak: Breivik je bolestan ali ne i psihotičan

Stručnjak: Breivik je bolestan ali ne i psihotičan

Norveški masovni ubojica Anders Behring Breivik boluje od poremećaja u razvoju i neuropsihijatrijskih poremećaja ali nema paranoidnu shizofreniju,… Više

Komentari

registracija
26/9/09

Sulc, 24.07.11. 14:37

Napad NATO-a na Srbiju nije se desio juče da bi to bio povod za ovaj zločin. U stvari potpuno je nebitno o čemu taj "čovek" govori jer je on ono što ste i naveli u tekstu: (težak) bolesnik!


registracija
30/6/11

exyuman, 24.07.11. 17:51

Pogledajte sakontnu snimku mobitelom jednog od prezivelih u pucnjavi : http://adf.ly/237936/http://www.youtube.com/watch?v=wkHjDbUn0JA&feature=related ( otvorite link, sacekajte 5 sek koje odbrojavaju u gornji desni ugao, pa klik na skip ad i pogledajte video ).


registracija
7/1/11

djani, 24.07.11. 19:01

Svašta,pa mu djeca kriva za NATO-ov napad na srbiju,bolesnik ,luđak ,i sad kako ga kazniti kojom kaznom?

ubio je 85 djece


registracija
21/4/11

spBN, 24.07.11. 20:11

@djani se dao frustrirat zbog ubojstva djece!?


registracija
7/1/11

djani, 24.07.11. 22:18

spbn,nisi naviko izgleda da ti kevu i ženu karam


registracija
30/6/11

exyuman, 25.07.11. 01:44

Snimka kako se Brejvik vjezbao za ono sto je uradio : http://adf.ly/237936/www.gamespot.com/users/TissueShoe/video_player?id=IXVnl2H-5bIPujba ( otvorite link, pa nakon 5 sek koje odbrojavaju klinknite na skip ad i pogledajte video ).


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika