25.07.2011. / 07:41

Autor: Hina

Norveška policija odgovara na kritike o sporoj reakciji

Policija u Oslu obrazložila je u nedjelju zašto je od prve dojave o pucnjavi na otoku Utoyo do uhićenja napadača u petak proteklo oko sat vremena.

Policiju kritiziraju zbog spore reakcije (Foto: Twitter/David Mac Dougall)Policiju kritiziraju zbog spore reakcije (Foto: Twitter/David Mac Dougall)Policija u Oslu obrazložila je u nedjelju zašto je od prve dojave o pucnjavi na otoku Utoyo do uhićenja napadača u petak proteklo oko sat vremena.

Kritika joj je upućena nakon prvih informacija prema kojima je napadač sat i pol pucao na 600 mladih i ubio njih 86.

Na tiskovnoj konferenciji u nedjelju, načelnik policije u Oslu Johan Fredriksen rekao je da je lokalna policija u okrugu zaprimila prvu dojavu o pucnjavi u 17:26 sati.

U 17:30 lokalna policija je o izgredu obavijestila policiju u Oslu, od koje je osam minuta poslije, u 17:38, službeno zatražila pomoć.

Budući da je Utoyo udaljen četrdesetak kilometara, skupina naoružanih policajaca stigla je na otok brodom u 18:25 sati, a osumnjičeni Anders Behring Breivik predao se dvije minute poslije, bez otpora.

Behring Breivik je "upotrijebio dva komada oružja a imao je i veću količinu streljiva", rekao je Johan Fredriksen.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika