25.07.2011. / 13:56

Autor: Totalsport

SP u vodenim sportovima: Filho zlatni, Biedermann brži od Amerikanaca

U polufinalnoj utrci na 200m slobodno najbrže vrijeme u drugoj kvalifikacijskoj skupini ostvario je Nijemac Paul Biedermann (1.45.93), koji je završio ispred dvojice Amerikanaca, Ryana Lochtea (1.46.11) i osvajača 14 medalja s olimpijskih igara Michaela Phelpsa (1.46.91)

Cesar Cielo Filho Cesar Cielo Filho Brazilski plivač Cesar Cielo Filho postao je svjetski prvak na 50 metara leptir, nakon što mu je doping afera uoči prvenstva umalo upropastila nastup na istom, te dovela karijeru u pitanje.

Filho je otplivao stazu dugu 50 metara u vremenu 23.10 nakon čega je u suzama radosnicama dočekao rezultat na velikom semaforu na kojem je svjetlilo world champion (svjetski prvak). Brazilac je i za vrijeme intoniranja himne također plakao na što je mali dio publike odgovorio negodovanjem, jer smatra da je trebao biti kažnjen zbog dopinga. Filhu je u organizmu pronađen diuretik furosemid koji pomaže pri mršavljenju, a koji je Brazilac, kako on tvrdi, unio bez znanja da se radi o zabranjenom diuretiku. Drugo mjesto osvojio je Australac Matthew Targett s rezultatom 23.28, dok je treći bio njegov sunardonjak, Geoff Huegill s 23.35.

U polufinalnoj utrci na 200m slobodno najbrže vrijeme u drugoj kvalifikacijskoj skupini ostvario je Nijemac Paul Biedermann (1.45.93), koji je završio ispred dvojice Amerikanaca, Ryana Lochtea (1.46.11) i osvajača 14 medalja s olimpijskih igara Michaela Phelpsa (1.46.91). No, najbrže vrijeme sveukupnih kvalifikacija ostvario je Francuz Yannick Agnel s 1.45.62 koji je u svojoj kvalifikacijskoj skupini bio brži od Korejca, svjetskog prvaka na 400m slobodno, Tae Hwan Parka.

Spomenimo još da je na 100m leptir Amerikanka Vollmer uzela zlato ispred Australke Coutts i Kineskinje Lu, te da je na 200m mješovito domaća predstavnica Ye Shiwen uzela zlato, dok je Australka Coutts ponovno bila srebrna, a Amerikanka Kukors brončana.

Vezane vijesti

Pet nastupa i pet pobjeda za Phelpsa

Pet nastupa i pet pobjeda za Phelpsa

Američki plivač Michael Phelps, vlasnik rekordnih osam olimpijskih zlata s Igara u Pekingu 2008. godine, ostvario je sjajne nastupe minulog vikenda… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika