28.07.2011. / 13:50

Autor: Nacional.hr

Breivikovi prohtjevi: Traži posebnu hranu, laptop i pristup Wikileaksu

Za vrijeme boravka u samici Breiviku je zabranjeno čitati novine, gledati televiziju i bilo kakav kontakt s vanjskim svijetom

Anders Behring Breivik Anders Behring Breivik Anders Behring Breivik zatražio je iz samice posebni jelovnik, svoj manifest, laptop kao i pristup internetskoj stranici Wikileaks, izvještava Orange.

Za vrijeme boravka u samici Breiviku je zabranjeno čitati novine, gledati televiziju i bilo kakav kontakt s vanjskim svijetom. Policijski glasnogovornik Henning Holtaas izjavio je kako je mogućnost da je ubojica imao suradnike 's vremenom sve slabija'.

"Uvijek smo govorili kako ne odbacujemo tezu da su i drugi uključeni i to istražujemo. Normalno je da provjeravamo sve njegove komunikacije", rekao je Holtaas.

Norveški premijer Jens Stoltenberg pokrenuo je nezavisnu istragu o bombaškom napadu i masakru na otoku Utoya. Nije jasno zašto je policija tako sporo reagirala, a međunarodni stručnjaci će izraditi plan koji bi trebao spriječiti takvo nešto u budućnosti. U javnost je procurio podatak da je antiteroristička jedinica skoro upucala Breivika, misleći kako na sebi nosi eksploziv.

Vezane vijesti

Stručnjak: Breivik je bolestan ali ne i psihotičan

Stručnjak: Breivik je bolestan ali ne i psihotičan

Norveški masovni ubojica Anders Behring Breivik boluje od poremećaja u razvoju i neuropsihijatrijskih poremećaja ali nema paranoidnu shizofreniju,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika