29.07.2011. / 15:40

Autor: Totalsport

SP u vodenim sportovima: Zlata za Soni, Gyurtu, američku štafetu...

Na 200 metara prsno zlato je uzela Amerikanka Rebecca Soni sa rezultatom 2:21.47

Rebecca Soni (Wikipedia)Rebecca Soni (Wikipedia)Šestog dana plivačkih natjecanja na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima u Šangaju održano je pet finalnih disciplina, tri u muškoj i dvije u ženskoj konkurenciji.

Pored već spomenute pobjede Lochtea na 200 metara leđno (1:52.96) kojom je došao do trećeg individualnog zlata na natjecanju, na 200 metara prsno zlato je uzeo Mađar Daniel Gyurta (2:08.41), ispred Japanca Kosuke Kitajime i Nijemca Christiana Vom Lehna. U štafeti 4x200 metara slobodno trijumfirala je američka štafeta u sastavu Phelps, Lochte, Berens, Vanderkaay s vremenom 7:02.67. Srebro je osvojila Francuska, a broncu Kina.

Na 100 metara slobodno kod plivačica zlato je otišlo u Dansku i Bjelorusiju. Naime Jeanette Ottesen i Aliaksandra Herasimenia ostvarile su identično vrijeme 53.45 i podijelile najvišu stepenicu na postolju, dok je broncu uzela Nizozemka Ranomi Kromowidjojo (53.66). Na 200 metara prsno zlato je uzela Amerikanka Rebecca Soni sa rezultatom 2:21.47. Srebro je pripalo Ruskinji Juliji Efimovoj, a bronca Kanađanki Marthi McCabe. Kanađanka Annamay Pierse, braniteljica naslova i svjetska rekorderka iz Rima, završila je tek osma.

Podsjećamo, ranije je Soni osvojila zlato i na 100 metara prsno.

Vezane vijesti

Europsko plivačko prvenstvo prebačeno u Debrecen

Europsko plivačko prvenstvo prebačeno u Debrecen

Umjesto u belgijskom Antwerpenu, kako je bilo prvotno planirano, Europsko prvenstvo u plivanju, od 21. do 27. svibnja, održat će se u mađarskom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika