30.07.2011. / 10:47

Autor: Hina

Jačanje protuislamizma:

Većina Nizozemaca smatra da je Wildersova retorika u redu

Većina Nizozemaca smatra da Geert Wilders, protuimigracijski političar kojemu se divio norveški masovni ubojica Anders Behring Breivik, ne mora ublažiti svoju zapaljivu, protuislamsku retoriku, pokazala je anketa objavljena u petak.

Geert WildersGeert WildersVećina Nizozemaca smatra da Geert Wilders, protuimigracijski političar kojemu se divio norveški masovni ubojica Anders Behring Breivik, ne mora ublažiti svoju zapaljivu, protuislamsku retoriku, pokazala je anketa objavljena u petak.

Wilders je kontroverzan lik u nizozemskoj politici, na udaru oštrih kritika zbog stavova protiv islama i useljavanja te usporedbi islama s nacizmom. Nizozemski sud oslobodio ga je prošloga mjeseca optužbi za poticanje mržnje prema muslimanima.

Norveški ubojica Breivik u svojem je manifestu na 1,500 stranica ponavljao protuislamska stajališta koja je Wilders iznosio u nizozemskom parlamentu te je izrazio divljenje prema nizozemskom političaru.

Wilders je nekolio puta osudio Breivikov smrtonosni napad 22. srpnja.

Tvrtka za istraživanje javnog mnijenja Maurice de Hond objavila je u petak da 52 posto ispitanika smatra kako Wilders ni nakon pokolja u Norveškoj ne mora ublažiti svoje stavove o "islamizaciji Europe", dok ih 44 posto drži da bi trebao.

Wildersova Stranka slobode prilično je utjecajna u Nizozemskoj, treća je po snazi u parlamentu i podupire manjinsku vladu liberala i kršćanskih demokrata.

Vezane vijesti

Stručnjak: Breivik je bolestan ali ne i psihotičan

Stručnjak: Breivik je bolestan ali ne i psihotičan

Norveški masovni ubojica Anders Behring Breivik boluje od poremećaja u razvoju i neuropsihijatrijskih poremećaja ali nema paranoidnu shizofreniju,… Više

Komentari

registracija
7/7/11

gadovi, 30.07.11. 11:24

Ima nešto što mi nije jasno.
Zašto se legalno pravo da se odluči o tome koga se želi primiti u svoju zemlju naziva islamofobijom, rasizmom i sl.
Zašto nizozemci (i ostali narodi) nebi imalo pravo odlučiti kog žele primiti u svoju domovinu?
Zašto je to nakaradno?
Zašto Hrvatska kad hoće u Europu mora zadovoljiti određene uvjete i standarde dok to za muslimaski živalj ne važi?
Molim da mi netko odgovori na ova pitanja.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika