30.07.2011. / 20:01

Autor: Totalsport

ATP Umag: Čilić razbio Fogninija za 10. finale

Protivnika će tek morati saznati, a to će biti bolji iz susreta Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova i Španjolca Juana Carlosa Ferrera

Marin Čilić(Foto:Igor Šoban)Marin Čilić(Foto:Igor Šoban)Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u finale ATP turnira u Umagu pobjedom protiv talijanskog tenisača Fabia Fogninija sa 6-2, 6-2.

Čilić je u potpunosti nadigrao Talijana osvojivši čak 23 poena više, te je uz to pet puta oduzimao početni udarac Fogniniju. Hrvatski je tenisač otvorio susret servisom koji je osvojio bez izgubljenog poena po čemu se moglo vidjeti da je Čilić dobro raspoložen za igru. Već u četvrtom gemu prvog seta Marin je oduzeo servis Talijanu, ali je već u idućoj igri morao spašavati svoj što je uspješno i napravio, te otišao na 4-1. Pri rezultatu 5-2 Čilić radi još jedan break i uzima prvi set s više nego uvjerljivih 6-2.

Drugi set nije počeo baš najbolje za hrvatskog tenisača jer je odmah izgubio svoj servis na otvaranju, nakon čega je Talijan držao svoj i bilo je već 2-0 za Fogninija. Međutim, Međugorac od tog trenutka pa do kraja meča nije prepustio protivniku više nijedan gem te se na kraju s konačnih 6-2, 6-2 plasirao u svoj jubilarni 10. finale.

Protivnika će tek morati saznati, a to će biti bolji iz susreta Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova i Španjolca Juana Carlosa Ferrera. Čilića nakon njihova meča očekuje još jedan susret protiv Fogninija i to u finalu parova u kojem će sa svojim partnerom Lovrom Zovkom boriti za naslov protiv Talijana, Bolellija i već spomenutog Fogninija.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika