01.08.2011. / 19:37

Autor: Nacional.hr

Libijskim pobunjenicima pripalo 259 milijuna dolara Gadafijeve imovine

Ambasador vijeća u Francuskoj, Mansur Saif al-Nasr, koji je u Pariz stigao u četvrtak, rekao je kako 'ta sredstva pripadaju libijskom narodu' i bit će iskorištena za kupnju humanitarne pomoći

Prizor iz LibijePrizor iz LibijeFrancusko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je kako je libijskim pobunjenicima isplaćeno 259 milijuna dolara koji su pripadali Moameru Gadafiju, izvještava Dnevniavaz.

Bila je to zamrznuta imovina libijskog moćnika u toj zemlji. "Prijelazno nacionalno vijeće moći će sad koristiti ta sredstva za kupnju humanitarne pomoći", stoji još u priopćenju koje prenosi francuska novinska agencija AFP.

Francuska je prva država koja je službeno priznala Prijelazno nacionalno vijeće kao legitimnu libijsku vladu. Ambasador vijeća u Francuskoj, Mansur Saif al-Nasr, koji je u Pariz stigao u četvrtak, rekao je kako 'ta sredstva pripadaju libijskom narodu' i bit će iskorištena za kupnju humanitarne pomoći. Izjavio je to nakon sastanka s francuskim ministrom vanjskih poslova Alainom Juppeom.

Vezane vijesti

Dobije li oporba oružje, Siriji prijeti građanski rat

Dobije li oporba oružje, Siriji prijeti građanski rat

Francuski ministar vanjskih poslova Alain Juppe ocijenio je u četvrtak da bi doprema oružja sirijskoj oporbi mogla potaknuti građanski rat u toj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika