02.08.2011. / 15:18

Autor: Hina

KFOR zatražio dodatne snage na Kosovu

Snage NATO na Kosovu zatražile su dodatne snage nakon prošlotjedne eskalacije nasilja, rekao je glasnogovornik KFOR-a Hans Dieter Wichter.

KFOR na Kosovu ima 6000 vojnikaKFOR na Kosovu ima 6000 vojnikaSnage NATO na Kosovu zatražile su dodatne snage nakon prošlotjedne eskalacije nasilja, rekao je glasnogovornik KFOR-a Hans Dieter Wichter.

Wichter je potvrdio novinarima da su zatražene dodatne snage. "Zatražili smo jedan bataljun, to je dovoljno", pojasnio je.

KFOR trenutno ima oko 6.000 vojnika na Kosovu, a slanje jednog bataljuna značilo bi još oko 500 ljudi.

Kriza na Kosovu izbila je prošli tjedan kada su specijalne snage kosovske policije zauzele granične prijelaze Jarinje i Brnjak koje drže Srbi na sjeveru Kosova kako bi osigurale provedbu zabrane uvoza robe iz Srbije.

Priština je time odgovorila na blokadu kosovskih kamiona prema Srbiji, no srpsko stanovništvo blokiralo je prometnice. U nasilju je ubijen jedan kosovski policajac, a KFOR je u petak zatvorio oba granična prijelaza.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika