03.08.2011. / 12:50

Autor: Totalsport

Ozlijeđeni Wariner propušta Svjetsko prvenstvo

Wariner je na treningu u Londonu zadobio oštećenje ligamenta na prstu lijeve noge

Jeremy WarinerJeremy WarinerAmerički atletičar Jeremy Wariner, bivši dvostruki svjetski i jednom olimpijski prvak na 400 metara, zbog ozljede nožnog prsta propustit će nastup na na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Daeguu (27. kolovoza - 4. rujna).

Wariner je na treningu u Londonu zadobio oštećenje ligamenta na prstu lijeve noge. Takva ozljeda onemogućuje 27-godišnjem trkaču normalnu tehniku trčanja. Liječnici su Warineru savjetovali barem dva mjeseca mirovanja i sasvim je sigurno da će izostati sa svjetske smotre u Južnoj Koreji.

Wariner je bio svjetski prvak na 400 metara u Helsinkiju 2005. i Osaki 2007. godine, dok je u Berlinu prije dvije godine osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu. Naslov olimpijskog pobjednika u toj disciplini osvojio je 2004. godine u Ateni, dok je prije tri godine u Pekingu uzeo srebro. Usto ima i dva olimpijska, te tri svjetska zlata u štafetnim utrkama 4x400 metara.

Ozljedom Warinera, atletski zaljubljenici ostat će u Daeguu uskraćeni za njegov obračun sa sunarodnjakom LaShawnom Merrittom, aktualnim svjetskim i olimpijskim prvakom na 400 metara, koji se nedavno vratio na atletske staze nakon odrađene reducirane 21-mjesečne suspenzije zbog pada na doping-testu.

Vezane vijesti

Hanžek, rezultati: Roblesovo vrijeme sezone u Zagrebu

Hanžek, rezultati: Roblesovo vrijeme sezone u Zagrebu

Atletski miting u Zagrebu, Hanžekovićev memorijal, imao je i drugih zvijezda osim Usaina Bolta i Blanke Vlašić, prema kojima je ipak bila okrenuta… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika