04.08.2011. / 11:15

Autor: Totalsport

Liga prvaka: Ibáñez potvrdio play-off kvalifikacija Lige prvaka

Zagrepčani su čak 20 puta zapucali prema golu finske momčadi međutim samo je jedan od tih udaraca bio precizan

Luis Ibáñez (u plavom dresu)Luis Ibáñez (u plavom dresu)Nogometaši Građanskog nogometnog kluba Dinamo plasirali su se u play-off fazu kvalifikacija za Ligu prvaka nakon što su i u drugome susretu bili bolji od prvaka Finske Helsinkija, ovog puta s minimalnih 1-0.

Dinamo je odigrao jednu čvrstu utakmicu u kojoj je neprimanje pogotka bio prioritet što se navijačima koji su napunili tribine i nije baš svidjelo. Zagrepčani su čak 20 puta zapucali prema golu finske momčadi međutim samo je jedan od tih udaraca bio precizan. Argentinac Luis Ibáñez zabio je jedini pogodak na utakmici u prvoj minuti sudačke nadoknade kojim je potvrdio sveukupnu pobjedu od 3-1 i prolaz u posljednje kolo kvalifikacija za Ligu prvaka.

Finci nisu stvorili pravu priliku na utakmici iako su pokušavali pucati izvana, no Kelava je već tradicionalno bio spreman na sve. Loša vijest za modre je lom ruke Emira Spahića koji se dogodio u 19. minuti susreta nakon nezgodnog pada kojem je prethodio duel s finskim nogometašem. Zamijenio ga je mladi Mateo Kovačić koji se pokazao u punom sjaju te je mamio pljesak, u većini utakmice, nezadovoljne publike.

Ždrijeb posljednjeg kola kvalifikacija za Ligu prvaka je na rasporedu u petak kada će Dinamo doznati posljednju prepreku za ulazak u najelitnije klupsko nogometno natjecanje.

Liga prvaka 3. pretkolo, rezultati:

Dinamo - Helsinki 1-0 (Ibáñez 90+1), ukupno: 3-1

Vezane vijesti

Füchse Berlin izborio Ligu prvaka

Füchse Berlin izborio Ligu prvaka

Rukometaši Füchse Berlina, čije boje brane hrvatski rukometaši Ivan Ninčević i Denis Špoljarić, osigurali su nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika