04.08.2011. / 16:52

Autor: Totalsport

Veslanje, juniorski SP: Četverac "bez" u polufinalu, samac Gardijan u četvrtfinalu

Četvrtak je, inače, u Etonu bio prilično vjetrovit tako da su mnoga postignuta vremena bila slabija od očekivanoga

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaU britanskom Etonu počelo je Svjetsko juniorsko prvenstvo u veslanju uz nastup pet hrvatskih posada. Najuspješniji je zasad naš četverac bez kormilara.

Prnjak, Piton, Čakarun i Ledenko još su u srijedu drugim mjestom u svojoj kvalifikacijskoj skupini (6:20.51) izborili izravan ulazak u polufinale, tako da im je četvrtak bio slobodan dan. Na stazu će ponovno u petak kada će se boriti za finale.

Četvrtak je, inače, u Etonu bio prilično vjetrovit tako da su mnoga postignuta vremena bila slabija od očekivanoga. U takvim uvjetima od hrvatskih se predstavnika najbolje snašao samac Boris Gardijan koji je bio prvi u svojoj skupini (8:02.62) i izborio plasman u četvrtfinale.

Sve ostale hrvatske posade tražit će nastavak natjecanja kroz repasaž. Treća su mjesta u svojim eliminacijskim skupinama zauzeli Krešimir Kavčić i Luka Radonić u dvojcu na pariće (7:12.52) te Ivana Krkljuš u samcu (9:18.01). Naš četverac na pariće (Sambolec, Srdanović, Herega, Vrdoljak) bio je peti (6:51.47).

Vezane vijesti

Zlato za četverac na pariće

Zlato za četverac na pariće

Hrvatski četverac na pariće osvojio je prvo mjesto u A finalu na drugoj regati Svjetskog kupa u Luzernu. Četverac u sastavu David Šain, Martin… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika