16.04.2012. / 10:28

Autor: Totalsport

Četvercu na pariće srebro, Martinu i Sinkoviću zlato

- S obzirom da da se cijelo vrijeme pripremamo u samcima i dvojcima te da s Marijem Vekićem nismo ni na treninzima veslali u četvercu, može se reći da je bilo dobro - rekao je štroker četverca Valent Sinković

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaTop-priča završnog dana veslačke regate Croatia Open na Jarunu prvi je nastup u međunarodnoj konkurenciji našeg olimpijskog četverca na pariće, ovom prilikom modificiranog u odnosu na originalnu posadu - ozlijeđenog Martina Sinkovića zamijenio je Mario Vekić...

U novom čamcu i s novim veslima, pristiglima tek prije tri-četiri dana, Bralićevi su veslači bili drugi (5:57,39), iza pobjedničkog četverca Estonaca: Timsoo, Endrekson, Raja i Jämsä (5:55,45), a ispred Slovenaca (6:03,54). No, nijedan član naše posade (Šain, Vekić, D. Martin, V. Sinković) nije bio razočaran nastupom.

- Nemamo razloga za nezadovoljstvo. Pokazali smo da i sa zamjenskim članom možemo pobijediti neku ozbiljnu posadu, kao što smo dobili Slovence. A što se tiče Estonaca, oni se već mjesecima pripremaju za olimpijske kvalifikacije u Luzernu baš u četvercu na pariće i nikoga ne treba začuditi što su tako dobro uveslani. Nama je plus i to što smo isprobali novi čamac i vesla. Čamac je prava «pila», odlično ide niz vodu, ali vesla definitivno moramo mijenjati, tvrda su i teška za kontroliranje - rekao je Damir Martin, vlasnik dvaju zlata i srebra s ovogodišnjeg Croatia Opena.

Štroker četverca Valent Sinković s još većim je optimizmom za budućnost komentirao nastup:

- S obzirom da da se cijelo vrijeme pripremamo u samcima i dvojcima te da s Marijem Vekićem nismo ni na treninzima veslali u četvercu, može se reći da je bilo dobro. Zadnjih 500 metara osjetili smo da Estonci padaju i stisnuli smo jače, ali cilj je bio preblizu. Sve u svemu, zadovoljan sam, a vjerujem da će biti sve bolje i bolje.

"Intervjuirana" polovica našeg četverca bila je na meti novinara i zbog prethodne fantastične pobjede u finalu dvojaca na pariće. U posljednji trenutak nastup su otkazali Slovenci Čop i (bolesni) Špik, iako bi i oni teško naudili našem furioznom dvojcu. Damir Martin i Valent Sinković slavili su sa 6:18,93, ispred dviju srbijanskih posada, Vasića i Marjanovića (6:25,54), te Filipovića i Bogičevića (6:33,90). Utrka u kojoj su, kako tvrde, žestoko potegnuli kako bi saznali koliko su brzi u "dublu", definitivno je ostavila traga na njihov kasniji nastup u četvercu na pariće. Na pitanje Damiru Martinu - u dvojcu ili četvercu na olimpijskim igrama - uslijedio je rezolutan odgovor:

- Čini mi se da bismo imali jednake šanse za medalju, samo u četvercu smo i jedan od favorita. Ne bih mijenjao ništa dok nam dobro ide.

Lijepa vijest za kraj. Martin Sinković se već od ponedjeljka vraća u trenažni proces i putovat će u srijedu s posadom na pripreme u Zaton.

U konkurenciji četveraca bez kormilara nastupila su samo četiri čamca, a najbrži su bili Slovenci (Kolander, Jurše, Zupan, Ulčar). Iza njih su stigle kombinirane posade zadarskog i riječkog Jadrana (braća Begović, Bogdan i Čakarun) te Riječana i Istrana (Dumančić, Žiković, Piton i Prnjak).

Na sjajnoj organizaciji 29. izdanja Croatia Opena domaćinima je čestitala i izaslanica Svjetske veslačke federacije (FISA) Eva Szanto.

Vezane vijesti

Zlato za četverac na pariće

Zlato za četverac na pariće

Hrvatski četverac na pariće osvojio je prvo mjesto u A finalu na drugoj regati Svjetskog kupa u Luzernu. Četverac u sastavu David Šain, Martin… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika