15.04.2012. / 15:45

Autor: Totalsport

Veslački Croatia Open: Damir Martin neuhvatljiv u skifu, Udovičić i Bogdan brži od Skelina

U memorijalnoj utrci juniorskih dvojaca bez kormilara „Niko i Jure“ slavile su tri posade beogradskog Partizana, a u Memorijalu „Zdravko Grahovac“ pobijedio je kombinirani juniorski osmerac Croatije i Nove, ispred Istre i Iktusa

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNekoliko fantastičnih utrka u prijepodnevnom - kvalifikacijskom, i popodnevnom - finalnom dijelu subotnjeg programa obilježilo je prvi dan veslačkog Croatia Opena na Jarunu.

Nakon što su se Damir Martin i Valent Sinković „prošetali“ kroz svoje skupine u A finale samaca, veslajući drugi kilometar utrke ležerno, odličnu borbu priuštio nam je Mario Vekić u svojoj kudikamo jačoj skupini. U iscrpljujućoj završnici Vekić je napadao vodećeg Miloša Vasića (Srbija) i ostao kratak za pola čamca iza juniorskog pobjednika regate u samcima 2009., ali je ipak po vremenu izborio A finale. Te sreće nije bio David Šain jer je za svoje drugo mjesto u skupini imao bitno veći vremenski utrošak.

Sličan scenarij Vekićevom nastupu ponudila je izlučna utrka dvojaca bez kormilara u kojoj su Osječani Janjić i Kolobarić uspjeli u finišu otrpjeti žestoke napade braće Skelin i kao prvi izboriti A finale. Zanimljivo je da su se četiri sata kasnije isti čamci ponovno borili u završnici utrke, ali ovaj put – samo za treće mjesto. Iskusniji Splićani bili su i uspješniji.

U prvoj šlager-utrci dana, finalu A dvojaca bez kormilara, trijumfirala je kombinirana zagrebačko-riječka klupska kombinacija Karlo Udovičić (HAVK Mladost) i Marin Bogdan (Jadran RI), ispred Austrijanaca Christiana i Chernikowa, te povratnika u veslačku elitu, Gusarove braće Skelin.

- Dokazali smo da smo trenutačno najbolji hrvatski dvojac bez kormilara i s pravom očekujemo nominaciju za nastup na olimpijskim kvalifikacijama u Luzernu – poruka je pobjednika utrke.

Proslavljena splitska veslačka braća, Siniša i Nikša Skelin, izjavili su kako nisu nezadovoljni postignutim, usput su se požalili na sudar s bovom tijekom finala, te najavili još bolju formu u skoroj budućnosti.

Vrhunac dana bio je finale samaca u kojem je treći put zaredom na Croatia Openu trijumfirao fenomenalni Damir Martin. Hrvatski je olimpijac iz VK Trešnjevka zadivljujućom elegancijom prošao kroz ciljnu ravninu, ostavivši prijatelja iz „dubla“ i četverca, Valenta Sinkovića, u velikoj borbi za drugo mjesto s Estoncem Kasparom Taimsoom.

- Dosta dobro uspijevam skifu prilagoditi zaveslaj iz četverca i dvojca na pariće, u tome je tajna moje brzine – izjavio je Damir Martin, uz najavu dobre nedjeljne utrke u „dublu“ s Sinkovićem. Drugoplasirani je mladostaš vrlo korektno izrazio zadovoljstvo osvajanjem drugoga mjesta „iza pobjednika koji se znao unaprijed“.

Marija Vekića skupo je stajala kvalifikacijaska borba za prvo mjesto. Stigao je tek pretposljednji, šesti.

U memorijalnoj utrci juniorskih dvojaca bez kormilara „Niko i Jure“ slavile su tri posade beogradskog Partizana, a u Memorijalu „Zdravko Grahovac“ pobijedio je kombinirani juniorski osmerac Croatije i Nove, ispred Istre i Iktusa.

Vezane vijesti

Zlato za četverac na pariće

Zlato za četverac na pariće

Hrvatski četverac na pariće osvojio je prvo mjesto u A finalu na drugoj regati Svjetskog kupa u Luzernu. Četverac u sastavu David Šain, Martin… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika