05.08.2011. / 16:13

Autor: Hina , Nacional.hr

Engleska: Par optužen za pripremu terorističkog napada

Sve se događalo u razdoblju od kolovoza prošle godine do kraja srpnja ove godine. Oboje optuženika pred sudom će se ponovno pojaviti 22. kolovoza, a Mohammed Khan će do tada ostati u pritvoru

IlustracijaIlustracijaMohammed Sajid Khan i Shasta Khan iz sjeverozapadnog engleskog grada Oldhama u petak su izašli pred sud u Londonu zbog optužnice koja ih tereti za pripremu terorističkog napada i posjedovanja informacija koje su se mogle iskoristiti u pripremi i provedbi takvog čina.

Tužitelji su izvijestili kako su u domu Mohammeda (33) i Shaste Khan (37) pronađeni predmeti koji su se mogli iskoristiti za izradu eksplozivne naprave, kao i razni ekstremistički leci i drugi sličan materijal. Optužnica ih tereti i za posjedovanje informacija što ih je mogla iskoristiti osoba koja se spremala počiniti teroristički napad.

Sve se događalo u razdoblju od kolovoza prošle godine do kraja srpnja ove godine. Oboje optuženika pred sudom će se ponovno pojaviti 22. kolovoza, a Mohammed Khan će do tada ostati u pritvoru.

Policija u Manchesteru ranije je izvijestila kako optužnice nisu povezane ni sa kojom drugom istragom o protuterorizmu niti bilo kojim sudskim procesom.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika