07.08.2011. / 11:11

Autor: Hina , Nacional.hr

Policija: Breivik vjerojatno sam izveo dva napada

Breivik je priznao da je detonirao bombu u Oslu pri čemu je poginulo 8 ljudi, nakon čega se odvezao na 45 kilometara udaljen otok Utoyu gdje je otvorio vatru na mlade okupljene u kampu Laburističke stranke i ubio 69 osoba

ArhivaArhivaNorveški ekstremist Anders Behring Breivik je sam izveo krvave pohode 22. srpnja, prema dosadašnjoj istrazi koja se nastavlja, navela je u subotu norveška policija i dodala da će ga sljedećeg tjedna nekoliko puta ispitati.

"Pokušavamo identificirati svaku osobu s kojom je mogao surađivati. Do sada tvrdi da je radio sam. Ispitat ćemo ga ponovo početkom sljedećeg tjedna", rekao je šef istražitelja Christan Hatlo koji je dodao da je prerano isključiti da je imao pomagače.

"Sve ukazuje da je u vrijeme zločina bio sam. Pokušavamo saznati je li nešto kupio ilegalno i jesu li oni koju su mu prodali opremu znali što smjera", dodao je Hatlo i istaknuo da policija zna da Breivik skriva informacije koje bi policiju mogle navesti na druge osobe.

Policija će i dodatno analizirati njegove financije te razmotriti kako je sam uspio skupiti tolike iznose.

Jedan noveški bloger za kojeg Breivik govori da mu je "najdraži suvremeni autor", smatra se svjedokom u istrazi i oduzeto mu je računalo.

Breivik je priznao da je detonirao bombu u Oslu pri čemu je poginulo 8 ljudi, nakon čega se odvezao na 45 kilometara udaljen otok Utoyu gdje je otvorio vatru na mlade okupljene u kampu Laburističke stranke i ubio 69 osoba.

Policija ga je nakon uhićenja tri puta ispitala, ukupno 30 sati, prema norveškom radiju.

Breivik se predstavlja kao "križar koji želi pokrenuti rat protiv islama i multikulturalizma u Europi". Svoje zločine opisuje kao "okrutne, ali potrebne".

Vezane vijesti

Norvežani pozvani na "sex hour" uz kondom

Norvežani pozvani na "sex hour" uz kondom

Norveška neprofitna organizacija za zdravstveno i spolno obrazovanje RFSU pozvala je Norvežane na "sex hour" u četvrtak navečer s partnericom ili… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika