10.08.2011. / 10:57

Autor: Totalsport

WTA Toronto: Martić uspješna i u prvom kolu

Turnir se u Kanadi igra na tvrdoj podlozi uz nagradni fond od 2.06 milijuna dolara

Petra Martić Petra Martić Čehinju Lucie Hradecku pobijedila je 20-godišnja hrvatska tenisačica Petra Martić u dvoboju prvog kola WTA turnira Premier kategorije u kanadskom Torontu. Bilo je 1-6, 6-4, 6-4 za 86. tenisačicu svijeta.

Pobijedila je Martić 26-godišnju Čehinju, 48. na WTA-ovoj ljestvici, drugi put ukupno u četirima njihovim mečevima, te prvi put ove godine nakon poraza od iste suparnice u Brisbaneu i Indian Wellsu.

U dvoboju drugog kola Petra će igrati protiv Poljakinje Agnieszke Radwanske, 13. nositeljice turnira i pobjednice prošlotjednog turnira u Carlsbadu, koja je u srazu prvog kola uvjerljivo nadigrala Ruskinju Jelenu Vesninu.

Martić, koja se u glavni turnir plasirala dvjema kvalifikacijskim pobjedama, povela je u otvarajućem gemu meča 1-0 pri svom servisu. Izgubila je, međutim, svih šest gemova koji su uslijedili.

Oporavila se najbolja hrvatska tenisačica odmah na startu drugog seta breaknuvši Čehinju u trećem gemu. Hradecka je vratila stvari u ravnotežu u šestom gemu, no Martić ju je odmah rebreaknula za 4-3 vodstvo te prednost servisa nije više ispuštala do kraja.

I u trećem setu oduzela je Martić Hradeckoj početni udarac u trećem gemu. Hradecka se taj put vratila u osmom gemu. Premda je imala 30-0 i 40-30 na svom servisu u devetom gemu, Martić ju je ponovno breaknula i potom odservirala za meč.

Turnir se u Kanadi igra na tvrdoj podlozi uz nagradni fond od 2.06 milijuna dolara.

WTA Toronto, 1. kolo:

Martić - Hradecka 1-6, 6-4, 6-4

A. Radwanska (13) - Vesnina 6-4, 6-1

Vezane vijesti

WTA: Poskliznule se prve dvije nositeljice

WTA: Poskliznule se prve dvije nositeljice

Povećavaju se uzbuđenja uoči Wimbledona, trećeg teniskog Grand Slam turnira u godini. Ovog se tjedna igraju po dva ATP i WTA turnira, u Eastbourneu i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika