10.08.2011. / 13:51

Autor: Hina

Timošenko upozorava na "mašineriju" koja progoni oporbu

Predstavnica ukrajinske oporbe i bivša premijerka Julija Timošenko kojoj se u Kijevu sudi za zloporabu položaja, predbacila je u srijedu tužiteljima da su u službi "represivne mašinerije koja progoni oporbu".

Julija TimošenkoJulija TimošenkoPredstavnica ukrajinske oporbe i bivša premijerka Julija Timošenko kojoj se u Kijevu sudi za zloporabu položaja, predbacila je u srijedu tužiteljima da su u službi "represivne mašinerije koja progoni oporbu".

Na samom početku rasprave, obrana je zatražila izuzeće dvoje tužitelja, Oleksandra Mikipenka i Lilie Frolove, pet dana nakon smještaja Timošenko u pritvor koji je izazvao val nezadovoljstva diljem svijeta.

"Tužitelji su počinili zločin, postali su sudionici progona nedužne osobe i dio su represivne mašinerije koja progoni oporbu, umjesto da traže istinu", kritizirala je Timošenko.

"Dovoljno su bezobzirni da traže pritvor za osobu koju predsjednik (ukrajinski, Viktor Janukovič) ne voli i ne želi je imati za suparnika", dodala je.

Sud je odbio zahtjev obrane.

Stotinjak pristaša Julije Timošenko, simbola prozapadne revolucije u Ukrajini 2004., okupilo se ispred zgrade suda noseći transparente na kojima je pisalo "Dolje bando!" (na vlasti) i "Julija je naša predsjednica".

Timošenko, kojoj se sudi od 24. lipnja, je optužena da je 2009. prekoračila premijerske ovlasti jer je, bez odobrenja vlade, omogućila sklapanje ugovora o uvozu ruskog plina po cijeni koja je ocijenjena kao nepovoljna za Kijev.

Julija Timošenko, poražena kandidatkinja na ukrajinskim predsjedničkim izborima 2010. protiv Viktora Janukoviča, od početka upozorava da je riječ o politički motiviranom procesu.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

registracija
12/1/11

siziff, 10.08.11. 14:29

Gdje bačuška stavi svoju rukicu, tu trava više ne raste.

PS
Šteta samo šta Bravara i njegove priležnike nije naučio plesati kazačok.

Malo bi drugačije srali danas.


registracija
4/6/11

VladSerbia, 10.08.11. 14:48

Vrlo zanimljivo sto nije pruzila nikakve dokaze da opovrgne ono za sta je optuzena. Mislila je da nikad ni za sta nece odgovarati, pa je sokirana sto se to desilo. Zapadnoevropske zemlje nisu pruzile nijedan dokaz da Timosenkova nije kriva za ono za sta je optuzena, a cini se da su dokazi protiv nje vrlo jaki, pa se brani ovom politickom dimnom zavesom.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika