10.08.2011. / 14:19

Autor: Totalsport , Nacional.hr

Ribarikov, Silnov, Zagornji propuštaju Svjetsko atletsko prvenstvo

Vjerovao je da će se uspjeti oporaviti do početka natjecanja, međutim stopalo ga i dalje sprečava da izvuče one najbolje skokove iz sebe - rekao je Maslakov

Jaroslav RibakovJaroslav RibakovAktualni svjetski prvak u skoku u vis, Rus Jaroslav Ribakov, propustiti će predstojeće Svjetsko atletsko prvenstvo u Koreji zbog ozljede stopala, izjavio je ruski trener Valentin Maslakov.

- Ribakov je odlučio propustiti Svjetsko prvenstvo. Vjerovao je da će se uspjeti oporaviti do početka natjecanja, međutim stopalo ga i dalje sprečava da izvuče one najbolje skokove iz sebe - rekao je Maslakov.

Podsjetimo kako Andrej Silnov, olimpijski pobjednik u skoku u vis iz Pekinga, neće nastupiti za rusku reprezentaciju jer su trojica njegovih najvećih nacionalnih rivala u trenutku prijave imali bolja ovosezonska vremena. Rusiju će tako u Južnoj Koreji predstavljati aktualni europski prvak Aleksandr Šustov (ove godine 2.36m), sedmi s Europskog prvenstva prošle godine Aleksej Dmitrik (2.36) i europski doprvak iz Barcelone Ivan Uhov (2.34).

No, nisu to jedine loše vijesti za rusku atletiku. Aleksei Zagornji, vlasnik najboljeg rezultata u bacanju kladiva ove godine (81.73), također je primoran propustiti prvenstvo zbog ozljede.

- Zagornji će isto tako morati propustiti Svjetsko prvenstvo. Nažalost nismo uspjeli u potpunosti zalječiti njegova bolna leđa - kaže Maslakov.

Svjetsko atletsko prvenstvo u južnokorejskom gradu Daeguu počinju 27. kolovoza i traje do 4. rujna.

Vezane vijesti

Wilshere propušta Euro, Arteta "out" do kraja sezone

Wilshere propušta Euro, Arteta "out" do kraja sezone

Nakon šokantnog domaćeg poraza (2-1) u 34. kolu engleskog nogometnog prvenstva od Wigana, menadžer Arsenala Arsene Wenger otkrio je pojedinosti oko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika