11.08.2011. / 11:35

Autor: Nacional.hr

Henkel bilježi dvoznamenkasti rast na tržištima u razvoju

Uvjereni smo da ćemo kroz 2011. godinu nastaviti rasti brže od tržišta te očekujemo povećanje organske prodaje za otprilike 5 posto, rekao je predsjednik Uprave Henkela Kasper Rorsted

Kasper RorstedKasper RorstedU drugom kvartalu 2011. godine, Henkel je ostvario prodaju od 3.953 milijuna eura, što je povećanje od 1,6 posto u usporedbi s istim kvartalom prethodne godine, navodi se u poslovnim rezultatima objavljenima danas.

U prvih šest mjeseci fiskalne 2011. godine Henkel je povećao prodaju u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine za značajnih 5,1 posto na 7.776 milijuna eura. Nakon prilagodbe tečaju, prodaja je poboljšana za 6,4 posto. U organskim uvjetima ili nakon prilagodbe tečaju i akvizicijama/dezinvestiranjima, povećanje je iznosilo 6,7 posto što ukazuje na još jedno značajno povećanje u usporedbi s prošlogodišnjim razdobljem. Prilagođena operativna dobit povećana je za 9,9 posto sa 897 milijuna eura na 987 milijuna eura. Prilagođeni povrat od prodaje (EBIT marža) povećan je sa 12,1 posto na 12,7 posto.

„Usprkos izazovnim tržišnim uvjetima Henkel je i u drugom kvartalu nastavio dobro poslovanje. Ostvarili smo vrlo dobro povećanje organske prodaje te još jednom nadmašili tržište", izjavio je Kasper Rorsted, predsjednik Uprave Henkela. „Svi naši poslovni sektori doprinijeli su ovom uspjehu, a s dvoznamenkastim rastom na tržištima u razvoju bili smo u mogućnosti dodatno povećati naš udio na tim tržištima na 42 posto. Unatoč rastu cijena sirovina unaprijedili smo profitabilnost svih poslovnih jedinica. To je postignuto povećanjem prodajnih cijena u svim poslovnim jedinicama, našim snažnim robnim markama i inovacijama, kao i mjerama kojima smo dodatno unaprijedili učinkovitost."

Henkel je dodatno povećao očekivanja za rast organske prodaje u 2011. godini: „Uvjereni smo da ćemo kroz 2011. godinu nastaviti rasti brže od tržišta te očekujemo povećanje organske prodaje za otprilike 5 posto. U skladu s našim prethodnim predviđanjima očekujemo rast prilagođene EBIT marže za otprilike 13 posto te rast prilagođene zarade po preferencijalnoj dionici za otprilike 10 posto," nadodao je Rorsted.

„Tvrtka Henkel CEE je također ostvarila zadovoljavajuće povećanje prihoda u drugom kvartalu u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine. Sektor lijepila i tehnologija bio je posebno uspješan te je ostvario dvoznamenkasti rast. Zadovoljni smo što je Henkel uspio dodatno razviti svoju poziciju na tržištu u svim poslovnim sektorima. Na temelju pripremljenog plana aktivnosti za drugu polovinu godine, koji se već počeo primjenjivati na nekim područjima, možemo očekivati daljnji pozitivan razvoj poslovanja do kraja godine," izjavio je Günter Thumser, predsjednik tvrtke Henkel CEE.

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika