12.08.2011. / 14:06

Autor: Nacional.hr

Samo u Londonu 600 osoba osuđeno za nasilje, nerede i krađu

David Cameron je najavio kako će dodatne policijske snage ostati na gradskim ulicama i ovaj vikend

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaLondonska policija je obavijestila kako je u dosadašnjim izgredima samo u glavnom engleskom gradu, 600 osoba osuđeno za nasilje, nerede i krađu, izvještava AP.

Diljem Engleske uhićeno je više od 1 700 ljudi, sudovi u Londonu, Birminghamu i Manchesteru radili su i ovu noć kako bi se kaznili prekršitelji zakona. Gradonačelnik Londona Boris Johnson je izjavio kako izgrednike očekuju 'zaslužene kazne'. Mnogi Englezi su sudjelovali u internetskoj peticiji koja zahtijeva oduzimanje socijalnih prava onima koji su uhićeni, a sudjelovali su u neredima.

David Cameron je najavio kako će dodatne policijske snage ostati na gradskim ulicama i ovaj vikend. Predsjednik udruženja policajaca, Hugh Orde, izjavio je kako je policija suočena s 'besprimjernom situacijom, jedinstvenim uvjetima' i kako je policija ta, a ne 'političko miješanje, koja je zaustavila veće nerede.

Dodajmo kako se u engleskim medijima pojavila se priča o Chelsea Ives, 18-godišnjoj ambasadorici Olimpijskih igara 2012. u Londonu, koja je nakon prijave roditelja koji su je vidjeli među nezadovoljnicima na televizoru, osuđena za pljačku, nasilničko ponašanje i bacanje cigli na policijsko vozilo.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika