16.08.2011. / 07:00

Autor: Barbara Ivezić

Ana Vilenica: Odjeća, šminka i tračanje nimalo me ne zanimaju

Iako je slavu stekla brojnim ulogama u sapunicama, mlada glumica prošlog je tjedna zablistala u antičkoj drami "Hekuba": za Extru govori o tome kako joj je jednak izazov glumiti tragične junakinje i površne trendsetterice, otkriva što voli zapjevati na tulumima, koji su joj poslovni planovi i vidi li se uskoro u ulozi majke

Plavokosa glumica priznala je kako, unatoč pobjedi u showu "Zvijezde pjevaju", još uvijek ima tremu od pjevanja pred publikomPlavokosa glumica priznala je kako, unatoč pobjedi u showu "Zvijezde pjevaju", još uvijek ima tremu od pjevanja pred publikomDosad smo je viđali u TV serijalima “Dolina sunca”, “Ponos Ratkajevih” i “Dnevnik plavuše”, a od ovog ljeta Ana Vilenica vraća se na kazališne daske. U predstavi “Hekuba”, koju je na antičkom groblju Manastirine u Solinu postavio rumunjski redatelj Felix Alexu, 33-godišnja Riječanka sa zagrebačkom adresom zaigrala je ulogu žrtvovane Hekubine kćeri Poliksene. Umorna ali zadovoljna, ostatak ljeta Ana će s dečkom, scenaristom Edijem Mužinom s kojim je u vezi od protekle jeseni, provesti odmarajući se u Dalmaciji te u rodnoj im Rijeci.

EXTRA: U “Hekubi” igrate s velikim glumačkim imenima poput Zoje Odak, Nikole Ivoševića i Sergeja Trifunovića. Kako ste funkcionirali kao tim?

- Ekipa je sjajna jer sve su to redom veliki profesionalci s kojima je bilo ugodno surađivati. Iako smo dosta radili, probe su bile ispunjene smijehom i pozitivnom energijom. Redatelj predstave, Rumunj Felix Alexu, vrlo je zahtjevan, kod njega nema popuštanja i to je jedan od razloga što je njegova “Hekuba” vrhunska predstava kakva se ne viđa često na ovim prostorima. Često smo odlazili na kave, na piće nakon predstave, a za zadnju izvedbu planiramo i mali tulum.

EXTRA: U TV serijalu “Dnevnik plavuše” igrate lik poslovne žene Lare. Često taj lik uspoređuju s Carrie Bradshaw iz serijala “Seks i grad”. Koliko vam je osobno blizak lik Lare?

- Nije mi ni najmanje blizak. Ja sam zadnja osoba na svijetu koja bi toliko vremena trošila na oblačenje, šminkanje, blebetanje s prijateljicama o banalnim stvarima koje se pokušavaju podići na nivo nekog suvremenog načina življenja i uzora koje bi djevojke trebale slijediti. Možda mi je upravo zato i bila izazo

EXTRA: Pobjednica ste showa “Zvijezde pjevaju”. Zapjevate li na tulumima?

- Ne. Imam užasnu tremu od pjevanja i taj show ju je uspio još samo potencirati. Pjevam jedino kada sam sama ili u društvu u kojem sam potpuno opuštena. Kad me traže da pjevam jer sam, eto, nastupala u showu, odmah se ukočim. Voljela bih da nije tako, ali eto, tako je.

EXTRA: Izjavili ste da nakon par čašica alkohola volite zapjevati “Vjetre s Dinare”. Zašto baš tu pjesmu?

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju EXTRE!

Vezane vijesti

Ana Vilenica: Nije planirala, ali na jesen postaje mama

Ana Vilenica: Nije planirala, ali na jesen postaje mama

Neki numerolozi broj 33 opisuju kao simbolički izuzetno pozitivan broj, dok su drugi iz nekih svojih razloga prema njemu skeptični. Ipak, kada je u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika