18.08.2011. / 12:25

Autor: Totalsport , Nacional.hr

Bekele se vraća na SP-u u Daeguu

Trenira dobro, potpuno je spreman, ali teško je reći što će se dogoditi budući da ga nije bilo toliko dugo

Kenenisa BekeleKenenisa BekeleJedan od najboljih atletičara današnjice, etiopski dugoprugaš Kenenisa Bekele (29), nastupit će na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Daeguu (27. kolovoza - 4. rujna) iako zbog ozljede nije trčao više od godinu i pol.

Aktualni olimpijski i svjetski prvak, te svjetski rekorder i na 5000 i na 10.000 metara, posljednji je put trčao u siječnju prošle godine na krosu u Edinburghu. Otada ga zbog serije ozljeda, ponajprije mišića lista, nije bilo na atletskoj stazi, ali njegov je agent Jos Hermens u srijedu potvrdio nastup svoga klijenta na SP-u.

- Kenenisa ide u Daegu i branit će naslove iz Berlina. Trenira dobro, potpuno je spreman, ali teško je reći što će se dogoditi budući da ga nije bilo toliko dugo. Ali, s njim nikad ne znate. I mene je već toliko puta iznenadio.

Bekele je dosad skupio tri olimpijska zlata i jedno srebro, a pet je puta bio svjetski prvak. U karijeri nikad nije izgubio utrku na 10.000 metara.

Dodajmo kako južnoafrički atletičar Mbulaeni Mulaudzi neće braniti naslov svjetskog prvaka na 800 metara na predstojećem Svjetskom prvenstvu. - Moram ozljedu shvatiti ozbiljno kako bih se mogao pripremiti za Olimpijske igre u Londonu sljedeće godine - rekao je Mulaudzi.

Vezane vijesti

Kenenisa Bekele ozlijeđen odustao od daljenjeg natjecanja

Kenenisa Bekele ozlijeđen odustao od daljenjeg natjecanja

Etiopski legendarni dugoprugaš Kenenisa Bekele odustao je od ostatka natjecanja na Svjetskom atletskom prvenstvu u korejskom gradu Daeguu. Razlog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika