19.08.2011. / 15:48

Autor: Totalsport

Nova Toyota Prius troši samo 2,2 litre/100km

Toyota Prius V već je krenula u serijsku proizvodnju, a prvi primjerci se na europskim cestama očekuju do kraja godine

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaToyota je predstavila novu generaciju modela Prius koji će premijeru imati na salonu automobila u Frankfurtu.

Najprodavanije hibridno vozilo u povijesti u potpunosti je podređeno zahtjevima europskih kupaca, ali i obiteljskih vozača koji bi u ovom modelu trebali pronaći sve najvažnije kvalitete. Uz funkcionalniju i prostraniju unutrašnjost, glavno obilježje Priusa V je plug-in sustav koji će ovom hibridnom modelu osigurati novu mladost. Oznaka V uz ime Prius znači Versaility (raznolikost), što je i bio glavni cilj kako bi se pronašao novi zalet za osvajanje novih kupaca. Premda je platforma i hibridni pogon identičan prethodnom modelu, podilaženje zahtjevima kupaca vidljivo je na svakom detalju. Uz estetske dorade, najviše novosti vidljivo je u interijeru gdje su dodatno odvojena prednja i stražnja sjedala kako bi putnici imali što više prostora, nov je i panoramski krov, a smanjena je ukupna masa automobila za 18 kilograma kako bi se smanjila potrošnja. Hibridni pogon i dalje se sastoji od klasičnog 1.8 litrenog benzinca te elektromotora, a zahvaljujući toj kombinaciji potrošnja iznosi svega 2,2 litre na 100 prijeđenih kilometara.

Toyota Prius V već je krenula u serijsku proizvodnju, a prvi primjerci se na europskim cestama očekuju do kraja godine.

Vezane vijesti

Angela Merkel otvorila Frankfurt: Automobili su nositelji naše ekonomije

Angela Merkel otvorila Frankfurt: Automobili su nositelji naše ekonomije

Njemačka kancelarka Angela Merkel pojavila se na salonu automobila u Frankfurtu gdje je još jednom dala podršku domaćim, ali i ostalim svjetskim… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika