22.08.2011. / 11:50

Autor: Hina

EU već planira post-Gadafijevu eru

Europska unija objavila je, nakon brzog napredovanja pobunjeničkih snaga tijekom vikenda, da aktivno izrađuje planove za Libiju bez Moamera Gadafija i pozvala je libijskog vođu da ode "bez ikakvih odgoda".

Moamer GadafiMoamer GadafiEuropska unija objavila je, nakon brzog napredovanja pobunjeničkih snaga tijekom vikenda, da aktivno izrađuje planove za Libiju bez Moamera Gadafija i pozvala je libijskog vođu da ode "bez ikakvih odgoda".

"Čini se da svjedočimo posljednjim trenucima Gadafijeva režima i pozivamo Gadafija da siđe s vlasti bez ikakvih odgoda i izbjegne daljnje krvoproliće" kazao je Michaael Mann, glasnogovornik europske povjerenice za vanjsku politiku Catherine Ashton.

"U tijeku je planiranje post-Gadafijeve ere - imamo više scenarija koje smo izradili u smislu naše pomoći razdoblju nakon Gadafija", kazao je.

EU je pozvala pobunjenike koji već šest mjeseci vode borbe u nastojanju da svrgnu Gadafija, na odgovorno ponašanje i zaštitu civila.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika