22.08.2011. / 12:47

Autor: Hina

Britanija poziva libijske pobunjenike na održavanje reda

Britanija je u ponedjeljak pozvala libijsko prijelazno nacionalno vijeće da održi red i ne posegne za odmazdom nakon što su pobunjenički borci tijekom noći ušli u središte Tripolija.

Britanija poziva na mir u LibijiBritanija poziva na mir u LibijiBritanija je u ponedjeljak pozvala libijsko prijelazno nacionalno vijeće da održi red i ne posegne za odmazdom nakon što su pobunjenički borci tijekom noći ušli u središte Tripolija.

Također pozvala je libijskog vođu Moamera Gadafija da siđe s vlasti nakon što su njegove snage granatirale neke dijelove Tripolija u ponedjeljak.

Britanija koja je igrala vodeću ulogu u međunarodnim naporima za zbacivanje Gadafija s vlasti želi izbjeći kaos i krvoproliće koje je uslijedilo u Iraku nakon zbacivanja Sadama Huseina s vlasti 2003. godine.

Britanska vlada prije svega želi pozvati Gadafija da odstupi i izbjegne daljnje krvoproliće", kazao je dužnosnik britanskog ministarstva vanjskih poslova Alistair Burt za BBC.

"Najvažnija stvar je očuvanje reda i mira, osiguravanje hrane, vode i struje - svega onog što ljudi trebaju za normalni život", kazao je.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika