29.08.2011. / 17:00

Autor: Nacional.hr

Ljutiti MOL:

'Mi smo ozbiljni investitori, a u Hrvatskoj nas koriste za predizborne obračune'

U priopćenju ističu kako razumiju da u Hrvatskoj traje predizborna kampanja te se njih koristi za političke napade, no naglašavaju kako nikad nije bilo nikakvih tajnih ugovora s bilo kim u hrvatskom političkom vrhu

U MOL-u negoduju zbog političkih igara u HrvatskojU MOL-u negoduju zbog političkih igara u HrvatskojMađarski MOL reagirao je na posljednje u nizu medijske natpise o njihovoj ulozi u Ini. Naime, Mađare je posebno isprovocirala činjenica da se mediji pozivaju na neimenovane izvore u USKOK-u ili Vladi, a koji se nikad ne demantiraju ili komentiraju iz službenih izvora.

U priopćenju ističu kako razumiju da u Hrvatskoj traje predizborna kampanja te se njih koristi za političke napade, no naglašavaju kako nikad nije bilo nikakvih tajnih ugovora s bilo kim u hrvatskom političkom vrhu.

Dodaju kako su oni ozbiljni profesionalni investitori koji su usredotočeni na poslovna pitanja, posebice u svjetlu aktualne situacije u Siriji.

Sutra Sanaderovo ispitivanje

Bivši premijer Ivo Sanader sutra bi pred USKOK-ovim istražiteljima trebao iznijeti svoju obranu zbog sumnji da je primio 10 milijuna eura mita za prepuštanje upravljačkih prava hrvatske naftne kompanije INA mađarskome MOL-u.

Jedan od njegovih odvjetnika Čedo Prodanović kazao je da bi ispitivanje trebalo početi u 13,30 sati te da ne bi trebalo dugo trajati jer je riječ o slučaju koji nije obiman kao primjerice istraga u slučaju "Fimi media" u kojoj se Sanadera tereti da je kao prvi čovjek vlade sudjelovao u izvlačenju više od 100 milijuna kuna iz državnih poduzeća i ministarstava.

Kada je u srpnju iznosio obranu u tom slučaju Sanader nije želio odgovarati na pitanja tužitelja, ističući tek da nije odgovoran za ništa što mu stavljaju na teret. Jednako je postupio i prilikom svjedočenju u kojemu je negirao optužbe da je 1994. i 1995. kao zamjenik ministra vanjskih poslova od Hypo banke uzeo proviziju od 3,5 milijuna kuna za kredit koji je dobila vlada.

Istraga za primanje 10 milijuna eura od mađarskog MOL-a posljednja je u nizu antikorupcijskih istraga, pokrenuta sredinom lipnja ove godine. USKOK sumnja da su u nezakonitostima koje su mađarskom MOL-u trebale omogućiti da preuzme upravljačka prava u INI, uz bivšeg premijera, sudjelovali i bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec te direktor MOL-a Zsolt Hernadi, čije je ispitivanje Hrvatska zatražila preko međunarodne pravne pomoći

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

registracija
30/11/09

Dugoprugas, 29.08.11. 19:57

On "nije" kriv,nitko nije osudjen,a novaca nema.Zaista cudna drzava.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika