08.09.2011. / 21:07

Autor: Totalsport

Kranjčar smijenjen s dužnosti izbornika Crne Gore!

Glavni tajnik je istaknuo da je FSCG ponosan na rezultate koje je crnogorska reprezentacija ostvarila u ovoj kvalifikacijskoj kampanji, ali i dodao da je organizacija u kojoj se pravila i kodeksi moraju poštovati

Zlatko KranjčarZlatko KranjčarIzvršni odbor Nogometnog saveza Crne Gore (FSCG) je na održanoj sjednici u četvrtak razriješio dužnosti izbornika "A" reprezentacije Zlatka Kranjčara, te na njegovo mjesto imenovao dosadašnjeg asistenta Branka Brnovića.

- Do kraja kvalifikacija ostala su još dva kola i pozicija naše reprezentacije više nije tako lagodna kakvu smo imali prije, pogotovo pred utakmice s Bugarskom i Walesom. Od selekcije koju su mnogi vidjeli kao sigurnog putnika na Euro, najbolju drugoplasiranu selekciju ili u najmanju ruku sudionika dodatnih kvalifikacija, sa dva posljednja rezultata došli smo u situaciju da u završnim utakmicama kvalifikacija ulazimo s dosta neizvjesnosti. Analizirajući razloge zbog čega smo tu gdje jesmo, IO je zaključio da je odgovornost izbornika Zlatka Kranjčara najveća, pogotovo na dvije posljednje utakmice i jednoglasno donio odluku da se on razriješi dužnosti izbornika. Odluka nije laka, međutim, IO je smatrao da je zbog niza razloga ovo jedino moguće i ispravno rješenje u ovom trenutku - rekao je glavni tajnik FSCG-a Momir Đurđevac na konferenciji za novinare koja je održana nakon sjednice IO, kako prenosi službena web stranica FSCG-a

Glavni tajnik je istaknuo da je FSCG ponosan na rezultate koje je crnogorska reprezentacija ostvarila u ovoj kvalifikacijskoj kampanji, ali i dodao da je organizacija u kojoj se pravila i kodeksi moraju poštovati.
- Nogometni savez Crne Gore jest najmlađi član UEFA-e i FIFA-e, ovo su nam tek druge kvalifikacije, imamo mali broj klubova, mali fond igrača i slabu infrastrukturu i jasno je da je svaka pobjeda od krucijalnog značaja za nas. Ipak, i pored toga, naš savez želi i hoće da bude ozbiljna i principijelna organizacija u kojoj se moraju poštovati pravila i kodeksi. U posljednjih šest mjeseci od strane gospodina Kranjčara nije bilo tako - rekao je Đurđevac.

Predsjednik FSCG-a Dejan Savićević smatra da novi izbornik Branko Brnović ima kvalitete neophodne za novu funkciju i rekao je da će uživati punu podršku saveza do kraja narednog kvalifikacijskog ciklus.
- Branko Brnović je uz ovu reprezentaciju od njenog nastajanja, prvo kao asistent Zorana Filipovića, a zatim i Zlatka Kranjčara. Ima veliko međunarodno iskustvo, kao igrač je radio sa velikim stručnjacima poput Osima, dok je kao trener imao priliku da radi sa Filipovićem i Kranjčarom. Dobro poznaje igrače i sve probleme sa kojima se selekcija susrela u ova dva ciklusa i vjerujem da je pravo rješenje za mjesto izbornika. Brnović će imati punu podršku FSCG-a i stručnog stožera, a na mjestu izbornika ostat će sigurno do kraja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu - rekao je Savićević.

Kranjčar je s reprezentacijom Crne Gore u kvalifikacijskoj G skupini ostvario tri pobjede, dva remija i jedan poraz. Crna Gora je druga na ljestvici s 11 bodova, tri više od Švicarske, te pet manje od vodeće Engleske, koja ima i susret više. Do kraja kvalifikacija će Crna Gora ugostiti Englesku u Podgorici 7. listopada, te gostovati kod Švicarske u Baselu četiri dana kasnije.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika