09.09.2011. / 12:43

Autor: Totalsport

Vuvuzele zabranjene na Svjetskom kupu u ragbiju na Novom Zelandu

Uz vuvuvele, zabranili su i upotrebu još nekih predmeta, kao što su zviždaljke, kišobrani, namještaj ili - auto-dijelovi

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaOrganizatori Svjetskog kupa u ragbiju, koji će se održati od 9. rujna do 23. listopada na Novom Zelandu, na popis zabranjenih navijačkih rekvizita uvrstili su i glasovite vuvuzele.

Ovaj puhački plastični rekvizit sličan obliku trube, dužine do jednog metra, izazvao je mnoge kontroverze na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, kada je njegova uporaba bila dopuštena. Kada ih navijači koriste udruženim snagama, vuvuzele stvaraju golemu, za mnoge suviše iritantnu buku, koja nadglasava uobičajeno navijanje i bodrenje navijača na stadionima.

Budući da slove kao simbol južnoafričkog nogometa, vuvuzele su bile dopuštene na lanjskom Mundijalu, ali su nakon toga organizatori velikih sportskih natjecanja, zbog učestalih prigovora ostalih navijača diljem svijeta, mahom stopirali korištenje vuvuzela.

Isto su učinili i organizatori velikog ragbijaškog spektakla na Novom Zelandu. Uz vuvuvele, zabranili su i upotrebu još nekih predmeta, kao što su zviždaljke, kišobrani, namještaj ili - auto-dijelovi.

Turnirski dužnosnici imaju ''apsolutnu diskreciju'' zabraniti i druge predmete koji bi mogli izazvati ozljede, javnu neugodnost, ili koji bi mogli biti u sukobu sa sponzorskim ugovorima turnira.

Vezane vijesti

Osim što štete sluhu, vuvuzele šire zaraze

Osim što štete sluhu, vuvuzele šire zaraze

Vuvuzele, plastične navijačke trubice iritantna zvuka koje je svijet upoznao na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Južnoj Africi 2010., nisu samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika