10.09.2011. / 15:19

Autor: Hina

Hague: Velika Britanija mora razmotriti svoje veze s EU

Velika Britanija mora ponovo razmotriti i olabaviti svoje veze s Europskom unijom, s ozbirom na svoje nesudjelovanje u eurozoni, ocijenio je u subotu ministar vanjskih poslova William Hague u razgovoru za Times.

William HagueWilliam HagueVelika Britanija mora ponovo razmotriti i olabaviti svoje veze s Europskom unijom, s ozbirom na svoje nesudjelovanje u eurozoni, ocijenio je u subotu ministar vanjskih poslova William Hague u razgovoru za Times.

"To što vrijedi za euro moglo bi se proširiti na druga područja u budućnosti. Ubuduće bismo se mogli držati postrani", objasnio je konzervativni ministar, euroskeptik.

"Mi euroskeptični konzervativci bismo voljeli da se neke privilegije EU primijene i na područje Britanije", rekao je Hague i dodao da su Torijevci napravili kompromise u odnosu na to pitanje, kada se se povezali s liberalnim demokratima s kojima sačinjavaju vladinu koaliciju.

Hague drži da je osnivanje eurozone, bez stvarnog usklađenja fiskalne i proročunske politike, bila monumentalna greška.

Velika Britanija je jedna od 27 zemalja Europske unije, ali nije u skupini 17 zemalja koje su prihvatile euro.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 10.09.11. 18:54

A majko mila, neki misle da će njih netko moliti da budu u Uniji!


registracija
4/1/09

miroljubiv, 11.09.11. 15:54

London je novo-stari Babilon,pa nema naznaka promjena po tom pitanju.to što ne žele euro,govori o njegovoj pravoj vrijednosti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika