13.09.2011. / 13:36

Autor: Nacional.hr

HDZ-ovac koji je znao i 'mislio da je sve po zakonu'

Tvrdi kako je bivša šefica računovodstva Pavošević njemu 'osobno rekla da je isplaćivala određene naknade za koje nije htjela podastrijeti dokaze, niti mi je htjela dostaviti iznose i osobe o kojima se radi, iako je bezbroj puta tražio taj popis'

Branko Bačić Branko Bačić Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić održao konferenciju za medije ogradivši se od iskaza Branke Pavošević USKOKU.

"Potpuna je izmišljotina da sam uništio ili tražio da se uništi dokumentacija u stranci. Dapače, u trenutku kada sam došao na mjesto glavnog tajnika i doznao da postoje određene gotovinske naplate od strane gospođe Pavošević, odmah sam zatražio dokumentaciju o tome i zatražio da se prestane s bilo kakvim gotovinskim transakcijama", tvrdi glavni tajnik HDZ-a.

"U tom trenutku, kada sam doznao za gotovinska plaćanja, ta gotovinska plaćanja je vodila pomoćnica tajnika za financije i glavni rizničar stranke. U tom trenutku, dok nismo utvrdili sve okolnosti vjerovao sam da taj dio gotovinskog plaćanja valjan, zakoniti dio u poslovanju stranke. Naknadno sam utvrdio da je to dio sredstava koji nisu prelazili preko računa stranke", nastavlja Bačić o optužbama i nezakonitom poslovanju.

Tvrdi kako je bivša šefica računovodstva Pavošević njemu 'osobno rekla da je isplaćivala određene naknade za koje nije htjela podastrijeti dokaze, niti mi je htjela dostaviti iznose i osobe o kojima se radi, iako je bezbroj puta tražio taj popis'.

"Mogu vam govoriti samo o onom dijelu kada sam postao glavni tajnik stranke. Ono što znam o poslovanju prije toga su službena izvješća o poslovanju stranke iz 2008. i 2007. godine da su prošla verifikaciju Državne revizije", već je stao u svoju obranu Bačić.

"Nemam izbora osim da tužim Branku Pavošević, ako je to rekla. Što je to Branka Pavošević iskopala u svom vrtu ako je dokumente uništila sa mnom ili na moj nalog", najavio je Bačić po uzoru na Ivana Jarnjaka i Ratka Mačeka sudsku tužbu protiv bivše kolegice.

Dodajmo kako je ranije Ivan Jarnjak također održao konferenciju za novinare i izjavio kako je već zvao Glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića kojem želi dati iskaz.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
14/7/11

Trinity, 13.09.11. 14:59

Ajooooj, koja zbrka u glavi!!!! Mislio...vjerovao...znao....naknadno utvrdio.. tražio..nije tražio... Ma, laže ova, svi lažu!!
Nema crnih stranačkih fondova, nema afera u HACu, HEP-u, Hrv.šumama, HVu....i širom Lijepe naše!
Ostat će nam valjda konstatirati da je Hrvatska (ipak) zemlja blagostanja, sretnih i zadovoljnih ljudi!


registracija
9/5/10

lolobrigita, 13.09.11. 15:30

"Tvrdi kako je bivša šefica računovodstva Pavošević njemu 'osobno rekla da je isplaćivala određene naknade za koje nije htjela podastrijeti dokaze, niti mi je htjela dostaviti iznose i osobe o kojima se radi, iako je bezbroj puta tražio taj popis".

Vidiš kako je bila loša svome šefu,a i on je bio dobar njoj.Unatoč neposluhu,nije dobila otkaz.Lijepo od Bačića.


registracija
3/6/11

skaraica, 13.09.11. 15:31

Može li taj mislit ?


registracija
3/12/10

Yoda, 13.09.11. 15:33

Ma vidi ti poštenog čovjeka... cccccc :-)


registracija
2/1/11

prohujalo, 17.09.11. 13:20

jao si ga kako pojedine racunovode klevecu tako posten HDZ-e svijet.....stvarno je ta zena zasluzila da bude spaljena na lomaci kao nekad vjestice proglasavane od iste nam drage crkve.....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika