14.09.2011. / 13:07

Autor: Hina

Carl Lewis se ipak može kandidirati za Senat

Bivša atletska zvijezda Carl Lewis, devetostruki osvajača olimpijskih medalja, neće imati problema s kandidaturom za senatsko mjesto u američkoj saveznoj državi New Jersey.

Carl Lewis (Foto: Wikipedia)Carl Lewis (Foto: Wikipedia)Bivša atletska zvijezda Carl Lewis, devetostruki osvajača olimpijskih medalja, neće imati problema s kandidaturom za senatsko mjesto u američkoj saveznoj državi New Jersey.

Iako je izborno povjerenstvo najprije odbacilo njegovu kandidaturu jer mora imati najmanje četiri godine stalno prebivalište u državu kojoj se kandidira, suda je sada odlučio drugačije.

Pedesetogodišnji Lewis, član demokratske stranke, kupio je 2005. u Medfordu i Mount Laurelu u saveznoj državi New Jersey kuću za sebe i za svoju majku, a 2009. mu je priznat status stalnog prebivališta. Izborno povjerenstvo je najprije odbacilo njegovu kandidaturu na što se Lewis žalio.

Lewis je tvrdio da republikanski guverner Chris Christie pokušava na svaki način onemogućiti njegovu kandidaturu. Američki savezni prizivni sud je odnio odluku 2:1 u korist Lewisa koji se sada može kandidirati za Senat.

Lewis je na olimpijskim igrama u Los Angelesu 1984. osvojio četiri zlatne medalje, a u sljedećih 12 godina osvojio je još pet zlatnih olimpijskih medalja.

Vezane vijesti

Senat blokirao "Buffettov zakon"

Senat blokirao "Buffettov zakon"

Američki Senat nije usvojio prijedlog Zakona predsjednika Baracka Obame da se poveća porez pojedincima koji zarađuju više od milijun dolara godišnje,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika