17.04.2012. / 10:26

Autor: Nacional.hr

Senat blokirao "Buffettov zakon"

Warren Buffett je milijarder i investitor koji je često isticao kako najbogatiji Amerikanci izdvajaju manji udio svojeg prihoda za federalne poreze od onih koji imaju srednje prihode

Barack Obama (Reuters)Barack Obama (Reuters)Američki Senat nije usvojio prijedlog Zakona predsjednika Baracka Obame da se poveća porez pojedincima koji zarađuju više od milijun dolara godišnje, piše HRT.

Unatoč činjenici da demokrati imaju većinu u Senatu, 51 senator je glasovao protiv, a 45 za. Manjkalo je devet glasova za prihvaćanje takozvanog Buffettovog zakona. Warren Buffett je milijarder i investitor koji je često isticao kako najbogatiji Amerikanci izdvajaju manji udio svojeg prihoda za federalne poreze od onih koji imaju srednje prihode. Zakon bi trebao uvesti uvođenje minimalne poreze stope od 30 posto na godišnje prihode koji premašuju milijun dolara.

Trenutačna porezna stopa na prihod u SAD je 35 posto, ali najbogatiji plaćaju manje zbog odbitaka i nižih stopi za prihode koji su rezultat investicija. Prijedlog zakona je ključni element u predizbornoj kampanji Baracka Obame i dio je šireg plana dugoročnog smanjenja proračunskog gubitka. Politički analitičari ističu kako borba za uvođenjem Zakona nije još gotova.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
17/6/05

torpedo, 17.04.12. 14:26

Bas me zanima kako ce US namaknuti manjak u drzavnoj blagajni. Osim tiskanja novca, nemaju bas neki veliki izbor. Jedino ugasiti Medicare i ukinuti drzavne penzije.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika