15.09.2011. / 16:21

Autor: Hina , Nacional.hr

"Brijuni diktatura"

"Brijuni diktatura, naziv je pokušaja da na brz i nelegalan način IDS i HDZ građanima Istre i Hrvatske oduzmu na duže vrijeme vrijedne nekretnine", naglasili su iz udruge

Photo: Duško Marusic/PIXSELL (arhiva)Photo: Duško Marusic/PIXSELL (arhiva)Predstavnici udruge Zelena Istra na današnjoj su konferenciji za novinare u Puli, potaknuti današnjim javnim objavljivanjem natječaja za provedbu dijela projekta "Brijuni Rivijera" istaknuli kako su događaji u vezi s provedbom tog projekta, kojih su Istrani svjedoci u zadnja dva mjeseca, konačna demonstracija bahatosti i samovolje političke elite.

"Brijuni diktatura, naziv je pokušaja da na brz i nelegalan način IDS i HDZ građanima Istre i Hrvatske oduzmu na duže vrijeme vrijedne nekretnine", naglasili su iz udruge. Dodali su da danas, kad je raspisan natječaj za provedbu projekta "Brijuni Rivijera", žele, kako su rekli, "podsjetiti da je u procesu prije natječaja poduzeto mnogo nezakonitih i nelegitimnih radnji na svim razinama".

Naime, po riječima predsjednice udruge Dušice Radojčić sjednice pulskoga gradskog vijeća te županijske skupštine, na kojima se raspravljalo o projektu, nelegalne su jer su "mimo redovite procedure uvrštene točke dnevnog reda o projektu". Stoga je pozvala građane da se pregledom web stranica tvrtaka koje su se javile na prvi prednatječaj iz 2007. uvjere kako one nemaju, kako je rekla, "u svom portfelju tako velike i zahtjevne projekte, nego se bave sporednim poslovnim djelatnostima".

"Zbog svega toga taj projekt možemo slobodno nazvati 'Brijuni diktatura'. Potrudit ćemo se da nakon objave rezultata natječaja kontaktiramo sa svim potencijalnima investitorima i upozorimo ih na protivljenja i ozbiljne primjedbe lokalnog stanovništva i stručne javnosti na projekt", poručila je Radojčić.

Vezane vijesti

Bukovac iza ključa, 20 milijuna na ruke

Bukovac iza ključa, 20 milijuna na ruke

Odvjetnik Stjepana Fiolića Ante Madunić izjavio je danas Hini kako nisu "sasvim točni medijski napisi" po kojima je njegov branjenik nedavno priznao… Više

Komentari

registracija
17/8/11

foringas, 15.09.11. 20:22

kao i svagdje gdje nas je taj HDZ pokrao i poklonio državno imanje strancima (za nekih 10 milijuna kao INU) kod Brijuna imamo isti naćin pristupa.
svi mi hrvati iz proračuna izgradimo sve u projektu i onda se to isto pokloni/proda u privatni đep i to kod Brijuna na koncesiju od 50 - 60 godina.
SRAMOTNO OD HDZ-a.
stvarno čemo morati uvesti i smrtnu kaznu za takove prekršaje.


registracija
17/8/11

foringas, 15.09.11. 20:24

možda su i to podpisali u sklopu europskog pristupnog ugovora gdje daju Brijune srbiji na 50-60 god.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika