23.09.2011. / 20:28

Autor: Totalsport

Thorpe i Trickett spremni za povratak natjecanjima

Posljednji put Thorpe i Phelps su se ogledali u utrci prozvanoj "utrkom stoljeća", finalu na 200 metara slobodno na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine

Ian ThorpeIan ThorpeIan Thorpe (28) i Libby Trickett (26), dvoje najboljih australijskih plivača u proteklom desetljeću, vratit će se međunarodnim natjecanjima nakon duge pauze na tri mitinga u Aziji koji se održavaju u studenom, a u sklopu priprema za Olimpijske igre u Londonu sljedeće godine.

Australski plivački savez potvrdio je da će Thorpe i Trickett tako biti dio reprezentacije na mitinzima u Singapuru, Pekingu i Tokiju.

- Moja trenutna realnost je druga faza priprema i spremanje za povratak natjecateljskom ritmu. Veselim se što ću u Singapuru ponovo vidjeti sve - komentirao je Thorpe, sedmerostruki olimpijski pobjednik koji se u veljači odlučio vratiti plivanju nakon četiri i pol godine provedene u mirovini.

- Nisam dobila priliku plivati u Europi ranije ove godine zbog ozljede zapešća pa će mi stoga biti sjajno natjecati na internacionalnoj razini - rekla je Trickett, trostruka olimpijska pobjednica koja se nije natjecala od Svjetskog prvenstva 2009. godine.

Zasad nema indikacija u kojim bi se disciplinama Thorpe i Trickett mogli natjecati na spomenutim mitinzima, premda je Thorpe ranije najavio da će se koncentrirati na 100 i 200 metara slobodno, a odustati na 400 metara slobodno, discipline na kojoj je svojevremeno držao svjetski rekord. Na 200 metara slobodno tako bi se mogao ogledati protiv Michaela Phelpsa, osvajača rekordnih osam zlatnih medalja s OI u Pekingu.

Posljednji put Thorpe i Phelps su se ogledali u utrci prozvanoj "utrkom stoljeća", finalu na 200 metara slobodno na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine.

Vezane vijesti

Plivanje, SK: Thorpe bez finala na 100 leptir

Plivanje, SK: Thorpe bez finala na 100 leptir

Razočaravajuće je završio drugi dan nastupa na Svjetskom kupu u Singapuru za povratnika u plivanje, Australca Iana Thorpea. Nakon što je u petak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika