05.11.2011. / 13:07

Autor: Totalsport

Plivanje, SK: Thorpe bez finala na 100 leptir

Sada znam što moram raditi. Utrkivanje mi je u ovom trenutku teško, nije lako vratiti se u natjecateljsku formu. Volio bih da sam bio brži, ali mislim da sam na dobrom putu - kazao je peterostruki olimpijski pobjednik

Ian ThorpeIan ThorpeRazočaravajuće je završio drugi dan nastupa na Svjetskom kupu u Singapuru za povratnika u plivanje, Australca Iana Thorpea.

Nakon što je u petak zauzeo sedmo mjesto na 100 metara mješovito, u subotu se nije uspio plasirati u finale na 100 metara leptir. Rezultat 54.09 sekundi bio mu je dovoljan tek za 11. mjesto u kvalifikacijama u kojima je startalo 26 plivača. Za osmim mjestom, posljednjim koje je vodilo u finale, zaostao je 42 stotinke, a za najbržim u kvalifikacijama, Kenijcem Jasonom Dunfordom, 2.59 sekundi.

- Došao sam ovdje očekujući da će me utrke pogoditi, znao sam da će se to dogoditi. Uznemirio me moj jutarnji nastup, ali moram realno pogledati na čemu sam. Sada znam što moram raditi. Utrkivanje mi je u ovom trenutku teško, nije lako vratiti se u natjecateljsku formu. Volio bih da sam bio brži, ali mislim da sam na dobrom putu - kazao je peterostruki olimpijski pobjednik.

Thorpea nakon Singapura još očekuju nastupi na natjecanjima Svjetskog kupa (25-metarski bazeni) u Pekingu i Tokiju.

Vezane vijesti

Europsko plivačko prvenstvo prebačeno u Debrecen

Europsko plivačko prvenstvo prebačeno u Debrecen

Umjesto u belgijskom Antwerpenu, kako je bilo prvotno planirano, Europsko prvenstvo u plivanju, od 21. do 27. svibnja, održat će se u mađarskom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika