26.09.2011. / 09:07

Autor: Nacional.hr

Kad HDZ vozi BMW

Blindirano mito u vlasništvu partije

Ukoliko je podatak točan, to bi moglo utjecao i na druge slučajeve koji se tiču HDZ-ovih crnih fondova te vođenja poslovnih knjiga u stranci

Ivan Jarnjak i Ivo Sanader na fotografiji iz 2009. (Pixsell)Ivan Jarnjak i Ivo Sanader na fotografiji iz 2009. (Pixsell)Odluči li se Državno odvjetništvo, kako se najavljivalo, podići optužnicu protiv HDZ-a kao pravne osobe, priča oko Sanaderovog čuvenog službenog BMW-a mogla bi biti još jedan inkriminirajući detalj. Prema pisanju Večernjeg lista, obrana Roberta Ježića navodno je od BMW-a dobila potvrdu da blindirani BMW sedmica nije Ježićevo, nego vlasništvo HDZ-a. Riječ je o vozilu koje se vodilo na HDZ, da bi se kasnije tvrdilo kako je taj automobil, i to kao mito, Sanaderu kupio Ježić, a da ga je stranka provela kroz svoje evidencije.

Ukoliko je podatak točan, to bi moglo utjecao i na druge slučajeve koji se tiču HDZ-ovih crnih fondova te vođenja poslovnih knjiga u stranci. U tome je smislu zanimljiva i druga optužnica protiv Ive Sanadera (za uzimanje mita kako bi Inu prepustio MOL-u) jer se u njoj Sanader inkriminira kao predsjednik Vlade, ali i predsjednik HDZ-a. U optužnici se ističe da je odluka o davanju Ine Mađarima prezentirana i odobrena i na Predsjedništvu stranke.

Priča oko blindiranog BMW-a aktualizirana je i početkom ove godine, kad je u pojedinim medijima izašla informacija da su Sanader i njegova obrana navodno naumili prokazati tadašnjeg glavnog tajnika Ivana Jarnjaka. Sanader je navodno tvrdio kako ima pismene dokaze da je upravo Jarnjak potpisao odluku o nabavi luksuznog vozila a da je sama odluka donesena na predsjedništvu HDZ-a. To bi značilo da su svi visokopozicionirani HDZ-ovci znali za dolazak srebrnog BMW-a. Jarnjak pak od početka tvrdi kako je vrh stranke za novi automobil saznao nakon "male nesreće s žardinjerom" tijekom Sanaderova posjeta Sloveniji

Uskoro bi, s druge strane, kraju trebala biti privedena istraga protiv Ježića, zajedno s konačnim odgovorom na pitanje koliko je doista državna poduzeća stajalo prijateljstvo bivšeg premijera Ive Sanadera s Ježićem. Prema USKOK-ovu zahtjevu za provođenje istrage, HEP je na Sanaderov poticaj isporučivao Diokiju struju ispod cijene, pa je time oštećen za 6,3 milijuna kuna. Spominjalo se još HEP-ovo kreditiranje Diokija sa 15 milijuna kuna.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 26.09.11. 09:31

Nagradno pitanje!

Koje vozilo vozi gradonačelnik grada Vukovara, Željko Sabo?


registracija
14/11/07

laufer, 26.09.11. 09:35

Željko Sabo sigurno ne vozi BLINDIRANI automobil.
Za razliku od Sanadera i njegove stranačke zločinačke organizacije, čovjeku to ne treba.


registracija
16/6/10

nosonja, 26.09.11. 10:09

Zvonko,ti si stara komunjara koja bi željela jednopartijski sistem i da ta jedina partija bude ADZ-et. Ne troši riječi da me uvjeravaš da to nije istina.


registracija
5/3/10

starimudrac, 26.09.11. 10:16

BMW odgurati u CIOS i HDZu naplatiti recikliranje. novac od otkupa uplatiti bokcima. a nije ova tema ni nova ni neuobičajena. još tamo davno, sredinom 90ih, pokojni franjo se iz mađarske vratio u audiu s matom granićem, a BMW kojim je došao su mađari oduzeli. bio je tražen.


registracija
5/3/10

starimudrac, 26.09.11. 12:27

Nagradno pitanje!
kaj mislite, jeli zvonko otišao po mišljenje u središnjicu?


registracija
24/7/11

mrvek, 26.09.11. 12:55

starimudrac
nije Zvonko išao po mišljenje, oni svi imaju kolektivnu svijest koju im nameće bjeloglava srpska kokoš. Svi su podjednako glupi.


registracija
24/7/11

mrvek, 26.09.11. 12:56

Ona je matica a oni svi su trutovi koji ne znaju zaraditi nego samo kradu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika