11.10.2011. / 17:48

Autor: Nacional.hr

Prosvjednici s Wall Streeta kreću na bogatašku četvrt

Sa sobom će nosit ogromni ček kao simbol odredbe države New York, koja će ukinuti zakon o dva posto poreza krajem godine

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaProsvjednici s Wall Streeta napuštaju financijsko središte grada i kreću prema četvrti gdje su smještene kuće miljunaša.

Nekoliko slavnih osoba viđeno je kako su se pridružile demonstracijama, među njima hip-hop manager Russell Simmons, pjevač Kanye West, Tim Robbins, Susan Sarandon i Penn Badgley. Demonstracije su najavljene za subotu i u ostalim svjetskim gradovima Zürichu, Ženevi, Baselu, Beču, Linzu, Salzburgu, Grazu i Innsbrucku.

Gradonačelnik New Yorka, Michael Bloomberg, izjavio je kako će dopustiti prosvjednicima da ostanu u Zuccotti parku u Liberty Streetu, gdje su podigli kamp. Kazao je kako će dozvola trajati dok se pridržavaju zakona i naglasio kako hladnije temperature mogu ograničiti trajanje prosvjeda. Demonstranti kažu kako će ostati dosljedni u svojem planu i zahtjevima.

Demonstranti najavljuju prosvjede pred domovima izvršnog direktora banke JP Morgan Chase, Jamiea Dimona, milijardera Davida Kocha, Howarda Milsteina i Ruperta Murdocha. Sa sobom će nosit ogromni ček kao simbol odredbe države New York, koja će ukinuti zakon o dva posto poreza krajem godine.

"Devedesetidevet posto stanovnika u New Yorku bit će pogođeno tim porezom, a jedan posto, koji već žive u apsolutnom luksuzu, moći će staviti više novca u svoje džepove", rekao je jedan od vođa prosvjeda, Doug Forand.

Vezane vijesti

Otpor kao životni stil

Otpor kao životni stil

Eckhard Tietke više ne može odgledati niti jedan krimić: "Ovdje smo toliko često konfrontirani s policijom, plavim žmigavcima i zvukom sirene, da ja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika