22.10.2011. / 10:26

Autor: Hina

'Zvat ću Milanovića'

Premijerka Jadranka Kosor je uoči dodjele turističkih nagrada na Danima hrvatskog turizma u Šibeniku novinarima komentirala izjave predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića da je zakon o ništetnosti protiv Ustava, rekavši da ju to malo čudi, ali da predsjednik ima pravo na svoje odluke.

Jadranka KosorJadranka KosorPremijerka Jadranka Kosor je uoči dodjele turističkih nagrada na Danima hrvatskog turizma u Šibeniku novinarima komentirala izjave predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića da je zakon o ništetnosti protiv Ustava, rekavši da ju to malo čudi, ali da predsjednik ima pravo na svoje odluke.

Naglasivši kako nije točno da taj zakon ne govori o temeljnim pravima i slobodama, istaknula je i da zakon nije u suprotnosti s Ustavom, jer štiti temeljne vrijednosti, vrijednosti poput vladavine prava i suverenitet RH.

Zakon samo govori o tome da poništava pravne akte JNA, a Ustavni sud RH odlučuje dakako o suglasnosti zakona s Ustavom, a ne tuđih zakona s Ustavom RH, kazala je premijerka.

Napomenula kako je za nju uvijek bilo najveće pitanje, kako to da ni predsjednik RH ni oporba nikada, nijednom riječi nisu rekli da je problematičan zakon Republike Srbije iz 1993. i s dopunama 2010., a svi se obrušavaju na zakon koji je donijela hrvatska Vlada i Sabor.

Tu samo govorimo da je proširenja jurisdikcije Republike Srbije na Hrvatsku dosta, i to, kako je dodala, ne može štetiti međunarodnim sporazuma, nego će i to olakšati njihovu provedbu između dvije države.

Premijerka Kosor je kazala i da se čudi što predsjednik Josipović prilikom zadnjega posjeta Srbiji nije s predsjednikom Tadićem razgovarao o problemu optužnica koje dolaze na temelju pravnih akata JNA, a dodala je i kako smatra da je došlo vrijeme da se i sa Srbijom razgovara o nestalima, jer ključ za to leži, kako je kazala, u arhivima JNA.

Na pitanje da komentira oštre napade oporbe zbog skidanja imuniteta zastupniku Jovanoviću, Kosor je odgovorila da je nevjerojatno kako oni preskaču istinu. Mi (HDZ) svoju tužbu protiv tog zastupnika nismo podnijeli temljem njegovih izjava u Saboru nego onih od 17. rujna 2011. kada je HDZ održavao svoj sabor, a Jovanović rekao da su većina izaslanika na tom saboru, a bilo ih je 10 tisuća, kandidati za odlazak u Rementinac, kazala je Kosor.

On je ponovio da je HDZ zločinačka organizacija, a to je ponovio i njegov predsjednik Milanović i te su izjave prelile čašu i zbog toga smo uputili tužbu, objasnila je Kosor dodavši kako je time poticao na odmazdu i da se tih dana dogodio i napad ciglom kroz prozor na središnjicu HDZ-a kada je ozlijeđen vozač i jedna gospođa koja se došla upisati u stranku.

Radi se dakle, smatra, o poticanju na mržnju i nasilje, a to je nedopustivo za svakoga.

Istaknula je da će ovih dana uputiti jedan poziv gospodinu Milanoviću te dodala da 'večeras ostane na tome'.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
13/9/08

annex, 22.10.11. 11:43

Kaj ti Kosorica imaš zvati Milanovića na razgovor. Ti si samo jedna mala provincijalka koja je kao seoska lukavica (čitaj Tetec iz Gruntovčana) došla do stana u Zagrebu, a mi zagrepčani iovako na tebe gledamo kao na još jednu provincijalku koja je upoznala kako izgleda tramvaj, i koja je uspjela vidjeti HNK, iako još zasigurno nit danas ne znaš čemu služi ta zgrada. Isto i tvoj fiškal Šeks, kao provincijalac, slavonski lola, koji također želi živjeti u Zagrebu, a još nije naučio niti hrvatski jezik, a kamoli način života u gradu. Baš vas žalim. Tolika želja da budete građani, a uvijek ste bili i ostali provincijalci.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 22.10.11. 12:24

.Vaša Ekselencijo,poštovani Gospodine Predsjedniče Republike Hrvatske, imate ovlast i mogucnost....raspustite *****...
.

...Ovi *aDZ-ovci su pogubili sve kompase.
.
. Hoce u EU a izmisljaju zakone koji se kose 100% protiv osnovnih nacela EU. Potpisnici su Zenevske Konvencije a izmisljaju zakone protiv njenih odredbi. ..
.
Traze progon zlocinaca iz Srbije a sami donose zakone suprotne tomu .. a da ne govorimo koliki MINUS dobija Hrvatska pred svjetskom javnoscu ovim glupim potezom
.
Tamam pomislimo da smu nas doveli na samo dno a oni naprave jos koji potez da zagrebu lopatom dublje.. SRAMOTA za Hrvatsku!.........


registracija
7/7/11

gadovi, 22.10.11. 12:47

Molim Bajića da pozove Kosorku u Remetinec
samo objavite registar kvazibranitelja i ona može i zatvoru ostati tisuću godina


registracija
2/1/11

prohujalo, 22.10.11. 13:14

vec dvadesetak godina pitam samu sebe a i gradane Zagreba.....dali je nas najveci domet Krivousti,pizza maker i sijekoza......ako je onda ja sebe osobno proglasavam mentalno bolesnom osobom-jer izgleda da sam negdje pogrijesila ili sam precijenila nas Hrvate kao narod......ovo sto nas predstavlja dvadeset godina.....uz duzno izvinjenje mentalno bolesne osobe.....ja bi metnula iza resetaka.....jer po mom osobnom sudu, ne da isti mogu predstavljati Hrvatski narod , isti bi trebali biti ili u zatvoru ili na psihijatriji.......
jos jednom izvinjenje biracima koji su ih izabrali, ali osobno me sramota kad me isti predstavljaju.....
mozda ja ipakimam mentalnih problema....jer kad vidim Kosoricu ili Seksa.......
iskreno se pitam dali je to san ili java.....halucinacija


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 22.10.11. 13:30

Ajnšataj je lijepo rekao;"Nemogu krizu u zemlji riješiti oni koji su tu krizu i stvorili"!Tragom te istine izrečene od lumena tipa Ajnštajna,svaki komentar na još uvijek aktualnu vlast HDZa,je suvišan.Zašto je tome tako,svi građani ove opljačkane i nepoštene zemlje,bez morala i karaktera,jako dobro znaju.HDZ je izabran na izborima.Konzumirajući ustavne odredbe;"pravo da biraš i da budeš biran-pasivno i aktivno",HDZ je iskoristio malverzacijama ali dobar dio građana tj.kritična masa glasača,je tako odlučila.Model Franje Tuđmana o 200 bogatih obitelji ide dalje.Bez i najmanje namjere da se promjeni.Nema šanse i očekivati to je utopija.Stvoren je model neokapitalizma na hrvatski način i taj cilj se ostvaruje. Ne konzumirajući doneseni zakon o pretvorbi kao obliku pljačke koje ponašanje je u domeni ratnog zločina,HDZ je javno obznanio da ne želi promjene preko svoje "krvavo stečene"imovine.Krvavo zato što su zaista mnogi krvarili dok su oni krali.I još uvijek to rade.Procesuiranje ministara i raznih direktora,je čista farsa ......Oni su zločinci !


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 22.10.11. 13:36

Pred svake IZBORE ovi ADZ-ovi lopovi imaju istu taktiku
.
..prvo ide red optužbi na 1945, na partizane, Tita, komunjare
..pa se razvuće prića o Blajburgu i Jazovki
..pa idu redovi biskupa, Srakić pa Bozanić..pa prenemaganje, lupetanje
..pa red, Thomsonovog revanja koračnica, sa dozom Jure Francetića..i..Mile Budaka
..pa red udaranja po Račanu, a nekoliko udaraca zakači i Savku i Tripala
..pa PRIČA…SVI SMO ISTI
..pa red obečanja svega i svačega, 150.000 radnih mjesta, NEMA poreza, PDV na 15%
..pa još jedan red lažnih kamena temeljaca…mostova..škola..vrtića ..kojih nikad neće biti
..pa jeftini stanovi, potpore, poticaji, LAŽI-MULJANJA….LAŽI-MULJANJA
..pa red glasača sa groblja diljem ercegovine..+..putujući ercegovci iz Širokog u Imotski
..pa još red laži..muljanja..lupanja po Rvatskim plučima…iako su već plava
..pa red masnog Žaka koji urla ko konj, HDZ – ZNA.…HDZ-ZNA….HDZ-ZNA
.
i dobiveni su IZBORI
.
.a onda slijedi 4 godine muke isusove…pasi travu…kopaj po kontejnerima…jedi govna
.poskupljena..struje…vode…plina, a ..ZATIM ono NAJVAŽNIJE
.KRADI, kupuj BMW-e, kupuj Bukovce, Farbaj tunele, Nosi torbe pune eura
.
DO KADA TAKO.?


registracija
22/3/11

vferari, 22.10.11. 14:19

VKulturno je i normalno da kad čovijek pogriješi da se ispriča ali nevidim u čemu je pogeešio Jovanović jedino ako nije njegova greška štp govori istinu koju treba ponoviti"vrh hadezea je zločinačka,kriminalna organizavija"i za šta se tu treba ispričat,pola ih je već u remetincu druga polovica čeka red a na pitanje g.Vlaisavljevića do kada tako duboko sam uvjeren samo do 4.12.ove godine.


registracija
23/9/11

Ceraria, 22.10.11. 20:23

Ma kakva isprika. Jovanovic treba na sud, neka donese dokaze kojim ce opravdati zasto je reka da su kriminalci, lazljivci itd. (ja vjerujem da ih ima).
Ako ih nema, onda u zatvor, sam je kriv


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika