25.10.2011. / 13:10

Autor: Nacional.hr

Linić 'šokirao' Kukuriku koaliciju MMF-om

Svoj stav potkrijepio je činjenicom kako MMF posuđuje novac po niskim kamatama za razliku od vanjskog tržišta, a izjava je uzbunila njegove kolege iz Kukuriku koalicije

Slavko LinićSlavko LinićSlavko Linić, SDP-ov zastupnik u saboru, gostujući na Novoj TV izjavio je kako će u '2012. godini vjerojatno biti potrebno pregovarati i koristiti sredstva MMF-a'.

Svoj stav potkrijepio je činjenicom kako MMF posuđuje novac po niskim kamatama za razliku od vanjskog tržišta, a izjava je uzbunila njegove kolege iz Kukuriku koalicije, piše Novi list.

Ekonomski strateg SDP-a Branko Grčić rekao je kako program Kukuriku koalicije ne predviđa angažman MMF-a i dodaje kako je plan fiskalne konsolidacije već osmišljen. "Crni scenarij je da ih ne uspijemo uvjeriti u to da možemo bez rezova i MMF-a konsolidirati državu te da se dogodi pad kreditnog rejtinga. U tom slučaju, MMF bi bio neizbježan ali onda bi se znalo tko je za to odgovoran, neozbiljnost i nečinjenje sadašnje vlade", kazao je Grčić.

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić isto se drži dogovorenog plana koji ne uključuje MMF, čija pomoć će se zatražiti 'ukoliko bi se pokazalo da je stanje gospodarstva bitno lošije od onog što se može pretpostaviti'.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

registracija
22/6/10

Konstantinos, 25.10.11. 15:11

Gospodin Linic je zasluzio da ode u zasluzenu mirovinu umjesto da prica gluposti, te prepusti svoje mjesto nekom mladem, peerspektivnijem i strucnijem od sebe.


registracija
14/8/10

rubix, 25.10.11. 15:54

@Konstantinos
Po čemu je ono što je rekao Linić glupost? Pročitaj si malo jučerašnje i današnje novine pa ćeš vidjeti da se apsolutno svi ekonomski stručnjaci i analitičari u zemlji slažu s onime što je Linić izjavio na Novoj tv.
Druga je stvar što u predizborno vrijeme nije popularno narodu reći istinu, a istina je da novaca nema jer je hdz potpuno opustošio proračun i opljačkao državu!!


registracija
23/10/11

hrvi, 25.10.11. 19:59

a sdp već viče mi nemožemo ništa jer mi nismo znali da je takvo stanje u državi hdz nas je zadužio zovi mmf i tadića


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika