25.10.2011. / 13:45

Autor: Hrvoje Šimičević

Povratak Glavaša

Zločinčeva organizacija

Glavaš je hodajuće utjelovljenje najperverznijih snova nacionalizma kojeg zadnjih mjeseci odašilje HDZ, jer, kao što su nas događaji tijekom zadnja dva desetljeća naučili, dokidanje Drugih samo zbog njihove drugosti ovdje se masovno prepoznaje kao čin herojstva, a ne kao ultimativna civilizacijska sramota

Branimir Glavaš kao nositelj izborne liste HDSSB-a - kakav veličanstveni snošaj između masovnog zločina i parlamentarne demokracije! Penetracija je toliko duboka i iskonska! Užitak je toliko slastan i neponovljiv! Koitus je toliko moćan i obilan! Do te razine, da dugo nakon svršavanja - u trenutku kad partneri odvoje svoja vlažna tijela i u smiraju vlastite intime legnu jedno pokraj drugog, eventualno zapale i cigaretu, onako nepomično i blaženo - zrakom i dalje odzvanjaju stravični jecaji obavljenog posla. Zaglušujući eho što para kišni listopadski dan - to su krici leševa koji plivaju po Dravi i drugim tjelesnim izlučevinama Lijepe Naše...

Evo i priznanja: nominacija Branimira Glavaša za listonosca parlamentarne stranke ovom je autoru jedna od ugodnijih vijesti cijelog predizbornog ciklusa, izuzmemo li svakodnevne besmislice koje cure iz usta aktualne premijerke i njezinih partijskih drugova.

Okrvavljena rukica

Vijest je ugodna jer više od ičega razotkriva dugogodišnji bliski odnos između hrvatskih zločina, hrvatske politike i hrvatske države u čije je ime zločin (bio) počinjen. Vijest je ljekovita jer dolazi upravo sad, nedugo nakon što je Hrvatska okončala pregovore s EU, i kao takva, površinski umivena i u nakaradno navučenom građanskom odijelu, ponosno stupa u budućnost neslućenih civilizacijskih tekovina.

Nije li upravo veličanstveno što bi jedna saborska stolica mogla biti rezervirana i za pravomoćno osuđenog barbarina, koji bi po logici svoje demokratski osvojene funkcije, ovaj put i unutar Unije, trebao dizati okrvavljenu rukicu za raznorazne zakone, koji će potom trajno biti ugrađeni u samu esenciju Republike Hrvatske? Uključujući i one zakonske odredbe što bi trebale riješiti status manjina u Hrvatskoj! I to čovjek koji, kao i stranka iza koje stoji, uopće ne poštuje hrvatske zakone, Ustav te pravosuđe općenito!

Povratak na mjesto zločina

Četiri godine nakon što su ga bivši partijski pajdaši predali na nemilost hrvatskog pravosuđa, zločinac se dakle vraća u politiku u punom smislu te riječi. Ili se politika vraća na mjesto zločina? Ili jedno te isto?

Zločinac se, naime, vraća poput pljuvačke u lice politike koja ga je desetljeće i pol brižno čuvala od sudskih progona.

Zločinac se, nadalje, poput izbljuvka vraća politici koja ga je zbog političkih obračuna potom servirala dotad poslovično neagilnim državnim tijelima kaznenog progona.

Zločinac se, elem, vraća "doma", ravno u naručje države koja ga je u konačnici pustila da udiše zrak u svojoj "drugoj domovini", umjesto da teškom mukom hvata "prosejani vazduh" u Hrvatskoj, unutar ambijenta u kojem je trebao boraviti još od sredine 90-ih godina.

Djela i riječi

Kao što se očekivalo, informacija nije dobro sjela najvećem dijelu hrvatskih analitičara, koji su Glavaševu nominaciju okarakterizirali kao nešto što je "civilizacijski nedopustivo", "sramota cijele Hrvatske", "debakl pravne države", koristeći i druge pripadajuće verbalne znakove šoka & nevjerice. Sličnog su stava i kolektivi iz suprotstavljenih partija, od kojih, slutimo, dobar dio negoduje ne zbog toga jer je situacija moralno nepodnošljiva nego zato što bi im Branimir Glavaš svojim povratkom mogao maznuti glasove dijela desnih birača na koje su itekako računali.

To je pak drugi razlog sveopćem veselju ovoga potpisnika, budući da se, logikom izbornih decimala, najveće osiromašenje očekuje u planiranom fundusu glasova Hrvatske demokratske zajednice. "Džaba smo srali sve ove mjesece!" vjerojatno unisono cvile u HDZ-ovu izbornom stožeru, pravilno detektirajući da će pravi hrvatski nacionalist više cijeniti nečija djela od nečijih riječi, pogotovo ako je i jedno i drugo sastavni dio jednog te istog patriotskog patosa.

Najperverzniji snovi

Radi se, naime, o tome da je HDZ svoju kampanju od prvog dana prilagodio najsirovijoj nacionalističkoj frekvenciji, tražeći vlastiti izborni probitak preko negacije i blaćenja Drugih i Drugačijih, bilo da je riječ o Đakićevoj "srpskoj Vladi", Jarnjakovim "žutim Zagorcima", Kosoričinim protubeogradskim baljezganjima, Šeksovu seksizmu i suludim zakonskim rješenjima ili nekim drugim popratnim retoričkim figurama.

Glavaš je, s druge strane, hodajuće utjelovljenje najperverznijih snova istog takovog nacionalizma, jer, kao što su nas događaji tijekom zadnja dva desetljeća naučili, dokidanje Drugih samo zbog njihove drugosti ovdje se masovno prepoznaje kao čin herojstva, a ne kao ultimativna civilizacijska sramota.

Demaskiranje laži

U skladu s tom logikom, ovi jurišnici naspram Glavaševih činidbi izgledaju kao notorni pizduni. Doduše, dosta opasni pizduni, prepuni mržnje, rasizma, najsirovijeg šovinizma, ali ipak - pizduni.

Dodatna otegotna okolnost za HDZ leži i u činjenici da je nanovo otkrivena državotvorna poza od koje parazitiraju dosta poljuljana zahvaljujući novinskim otkrićima o višegodišnjem masovnom pustošenju državnog proračuna, posredstvom čega je demaskiran jedan od glavnih simptoma nacionalističke ideologije: kolektivna uronjenost u besprizornu krađu zajedničkih materijalnih dobara najbolje se obavlja s rukom na srcu i himnom na usnama.

Namjena selotejpa

A kad univerzalne značajke nacionalizma svedemo na hrvatske prilike, stvar je još plastičnija, budući da se ovdje konačni junaci poznaju po namjeni uredskog materijala; sve ovisi o tome da li si selotejpom zatvarao crne vreće ili pak usta "suvišnih". Ključ je, dakle, u pristupu jednoj te istoj državotvornoj matrici: Glavaš je naređivao ubojstva u ime države dok je HDZ krao od države u svoje ime. Otud i razlika u kolektivnoj percepciji kazneno-pravne odgovornosti: nije svaka "zločinačka organizacija" loša iz pozicije određenog birača, pogotovo ako će samim činom glasovanja određeni birač omogućiti samom sebi sudioništvo u jednoj masovnoj zločinačkoj orgiji.

Riječ je o razlikama koje će neki hrvatski građani - poslovično lišeni higijenskih običaja pri odabiru izbornih kandidata - nesumnjivo znati prepoznati i na koncu nagraditi viškom sjedalica u najvišem hrvatskom domu.

Dakako, ako čove iz Državnog izbornog povjerenstva ne miniraju cjelokupni spektakl eventualnom diskvalifikacijom osječkog šerifa.

As u rukavu

U međuvremenu, premijerki Jadranki Kosor ne preostaje ništa drugo nego nadati se takvom scenariju i okolo govoriti kako bi eventualno Glavaševo sudjelovanje na izborima "bio presedan u političkoj, pravnoj i demokratskoj praksi".

Dok je bila predsjednički kandidat HDZ-a, uzgred budi rečeno, Jadranka je Kosor u kampanji koristila usluge i "ugled" Tomislava Merčepa, osumnjičenika za masovni pokolj u Pakračkoj Poljani, iako treba kazati da je on tada bio čist pred hrvatskim zakonima. No, detalji ovih stravičnih zločina su bili poznati davno prije nego što je premijerka s 'vukovarskim Napoleonom' nasmiješena pozirala pred fotoaparatima.

To znači da je, s obzirom na poražavajuće rezultate tih izbora, aktualna premijerka gubitnica i uz vrhunskog asa u rukavu.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 25.10.11. 14:23

Brate mili, jasno je da Glavaš nema šta raditi niti u HDSSB-u niti na izbornim listama ali ovi "ljevi" su napušeni bunike više i od šamana Hodaka. Izgleda da je šaman uvrijeđen pobijegao iz HDZ-a pa sad svoje iscjeliteljske usluge prodaje drugovima što diće se šumama i gorama.

Hrvoje ideološki pripada u krug "izvrsnosti i nepogrešivosti" a istovremeno i "nastranosti" što zove se "ljevi". Ljevi Vuk Perišić je svojevremeno povezao Bana Jelačića, kraljeve Tomislava i Branimira sa inicijativom micanja Trga maršala Tita, vjerojatno time aludirajući da bi hrvatske nazive ulica bilo primjerenije nazivati menhetenovski, po brojevima, jer nema nevinih, kraljeva, banova, maršala, predsjednika a koji bi prošli onda to sito i rešeto. Nije bio usamljen, pridružio mu se i Jurica Pavičić iz EPH-a. Samo smo čekali još i prognanog Ivu Andrića, zvanog "meki sarajevski Marlboro"!

Sve ljestvice inozemnih piskarala svrstavaju Tita u 10 najvećih mega zločinaca prošlog stoljeća na čiju savjest se stavljaju tisuće ubijenih a nesuđenih civila i zarobljenika. Na savjest mu se može i staviti preko 100 000 godina robija što je Hrvatima, a da bi Jugoslavija mogla živjeti, dosudio njegov totalitarni režim u vrijeme njegove strahovlade. Taj isti lik, Josip Broz Tito, je bio na vlasti 36 godina u Jugoslaviji. Niti jedan od ovih "ljevih" nikada nije dovodio u pitanje njega, njegovu totalitarnu vladavinu a niti ostavštinu, čije plodove kusamo i danas, nego, čak naprotiv, nalaze u jednostavnoj činjenici, što je bio na strani pobjednika, razlogom da ga se i dan-danas slavi, po uzoru na Kim Il Sunga ili Mao Ce Tunga. Stari bi rekli: čega se pametan stidi, time se budala ponosi. Ali antrologija je imaginarna "ljevima" jer oni imaju maksimu: "ako se činjenice ne slažu s našim stavovima, to gore po činjenice".

Kako je moguće da iste osobe baštine toliku mržnju prema Glavašu (kao jednom od niza branitelja, populacije koja je gadljiva "ljevima") i tolike simpatije prema Titu? To se jedino može objasniti njihovom jugoslavenskom političkom predanošću!


registracija
22/3/11

vferari, 25.10.11. 15:02

Ako su u saboru osuđenici i budući osuđenici mogli osigurati kvorum zašto nebi Glavaš ili Sanader mogli biti na listi.Razlika je samo u tome što hdz-ejci pljuju po svom bivšem vođi a Glavaševa stranka svog vođu poštuje i ko je ovdje pošteniji Kosor ili Šišljagić pa sigurno Šišljagić.sjetite se izjave našeg predsjednika sabora na muci se poznaju prijatelji ali pojam prijatelji za vaćinu hdz-aca ne postoji pa im je sve to malo čudno a da se takvo nešto uopće može dogoditi upravo su oni to i omogućili svojom nesposobnošću da zakonima to spriječe na vrijema.


registracija
14/11/07

laufer, 25.10.11. 15:16

"Sve ljestvice inozemnih piskarala svrstavaju Tita u 10 najvećih mega zločinaca prošlog stoljeća..."
Točno Zvonko.
Piskarala. Kao što si ti.

Treba pročitati što su pisali i govorili Titovi suvremenici - veliki ljudi, od Churchilla, Eisenhowera, do mnogih velikih državnika širom svijeta - da ne govorim da je na Titovoj sahrani bio doslovno cijeli svijet.

Tito nije "bio na strani pobjednika" - on je bio pobjednik!
I to je ono što žulja tebe i takve - što je Tito ustaše stavio tamo gdje im je i mjesto: na otpad.
Ti i takvi kao ti ste domovinski rat shvatili kao produžetke 1941-45 u kojima ćete konačno vi pobijediti - "heroji" koji ubijaju civile i zarobljenike, pale i pljačkaju, baš kao i vaši ustaški uzori.

Ali, uzalud vam trud svirači.
Ta utakmica je davno završena, pobjednici se znaju, hrvatski narod je izborom Ive Josipovića jasno dao do znanja da zna tko je pobjednik i da zna što je dobro a što je loše.

Pokušaji izjednačavanja branitelja koji su časno prošli kroz rat i ovih "heroja" su samo bijedni pokušaj skrivanja tragova zločinstva kojima ti i takvi prljate Hrvatsku u koju se, kao, zaklinjete.


registracija
17/5/11

MarioBosnjak, 25.10.11. 15:23

HDZ uvjerljivo pobjeđuje !


registracija
11/10/10

agaSovulj, 25.10.11. 15:35

laufer, ote mi riječi iz usta, no ne zamjeram ti. Naprotiv.
A BOSANÐEROS izgleda gubi i maštu i energiju.


registracija
28/4/10

Zvonko, 25.10.11. 16:03

laufer,

Tito je na listi megaubojica 20. stoljeća zbog pobijenih više od 100 000 civila i zarobljenika bez suda a Glavaš zbog 4-5 "civila". Ne razumijem, odakle vam tolika mržnja prema Glavašu, koji niti je počinio niti zapovjedio, nego je po zapovjednoj nadležnosti odgovoran a koju nadležnost u slučaju Tita ne prihvaćate.

Vi se držite one Staljinove koja kaže da je smrt pojedinca tragedija a masovni zločin samo statistika.

A ovo etiketiranje "ustašama" svakog tko imalo kritički doživljava Tita, njegovu tiraniju i njegovu ostavštinu, koja je direktno prouzročila Domovinski rat je promašena. Činjenica je neosporiva da su naši branitelji branili Hrvatsku od Titove JNA, petokrake i kape troroge, a koju danas žele rehabilitirati za sve zločine. Ivo Josipović je jedan od glavnih aktera te politike.Mene žalosti što je na čelu države osoba kojoj je Jugoslavija draža od Hrvatske a još je žalosnije što postoji biračko tijelo koje to podržava.
Ja WWII shvaćam kao dvostruki poraz dok vama koji gajite jugoslavenske simpatije to nije slučaj. Vama je draža 1945. od 1995.!


registracija
3/12/10

Yoda, 25.10.11. 16:08

@laufer - izvrsno i samo da nadopunim: anketa koju provodi Index.hr i u kojoj je sudjelovalo preko 20.000 ljudi potkrepljuje tvoje riječi.
NAKON 20,000 glasova u prva 24 sata velikog Indexovog istraživanja o najznačajnijim Hrvatima u povijesti, u ukupnom poretku uvjerljivo vodi Nikola Tesla.
Slijede ga Josip Broz Tito, Dražen Petrović, Franjo Tuđman i Ante Gotovina.
Nigdje Ante Pavelića...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/veliko-istrazivanje-indexa-20000-glasova-hrvati-zaboravili-na-marka-pola-miku-tripala/579213.aspx


registracija
3/12/10

Yoda, 25.10.11. 16:12

@Zvonko - tvog ljubljenog Glavaša osudila je stranka na vlasti, a ne mi. Ako oni kažu da je kriv, a za isto je osuđen u BiH, onda razmisli o čemu pišeš. Nije ga osudio ni Josipović niti netko drugi...


registracija
16/6/10

nosonja, 25.10.11. 16:16

Laufere jesi mu ga odvalija pošteno.
Veeeeliki pozdrav!!!!!


registracija
25/10/10

cuma, 25.10.11. 17:11

Titu ja na sahrani bila majka američkog predsjednika. Starica od oko 80 godina iz jedne od najnaprednijih demokracija u svijetu ne ide krvnicima na sprovod!


registracija
17/12/10

zmaj, 25.10.11. 18:57

A zločinac Ruzvelt, a Čerčil, a Bush.... samo Drezden, Hirošima, Nagasaki... a Iran, Vjetnam... ahahahahahahhahaha, a sad Libija, nemojmo da idemo još malo kroz povijest!!!

NE MOŽE SE NITKO MJERIT SA STOKOM ZLOČINAČKOM ANGLO-AMERIČKOM! ŽIVIO DRUG TITO!!!!!!!!!!! SVE IH JE POBJEDIO I ŠTO JE NAJVAŽNIJE ZAJEBAVAO SE SA SVIMA... i vrlo bitno - nije bio pederčina kao što su svi ovi današnji "političari", najbolje p**** na svijetu ja bacio pod jaja!!!! Mogu plakat od muke svi zajedno!!!


registracija
17/12/10

zmaj, 25.10.11. 19:03

ispravak *Irak*, sad će brzo Iran!!!


registracija
28/4/10

Zvonko, 25.10.11. 22:10

Kad je 1914.g Austro-Ugarska Monarhija, (nakon ubojstva prijestolonasljednika nadvojvode Franca-Ferdinanda i njegove trudne supruge Sofije u Sarajevu od strane srpskog teroriste Gavrila Principa pripadnika terorističke organizacije Mlada Bosna) - uputila Ultimatum Srbiji, taj Ultimatum je sadržavao nekoliko točaka. Srbija je svakako bila nespremna za rat, a poglavito protiv tadanjeg velikog susjeda Austro-Ugarske Monarhije koja je imala vrlo snažnu vojsku, i nije čudno da su vrlo pomno razmotrili tekst Ultimatuma.

U odgovoru Bečkom dvoru naveli su da prihvaćaju sve točke Ultimatuma, osim sljedećih:

“Da primi saradnju u Srbiji organa Carske Kraljevske vlade radi ugušivanja prevratničkog pokreta protiv teritorijalnog integriteta Austro-Ugarske monarhije.
Da otvori sudsku istragu nad onim pristalicama u zavjeri od 15. juna 1914. god. koji se nalaze na teritoriji srpskoj; organi koje uputi Austro-Ugarska vlada uzeće učešća u ovoj istrazi.”

Srbija je navela da prihvaća sve točke osim naprijed navedenih, i da gore navedene dvije točke nikako ne može prihvatiti jer da to narušava suverenitet države Srbije. Rječ je bilo samo o suradnji sa srpskim istražnim organima u Srbiji, tj. ulazak austro-ugarskih istražnih organa u Srbiju i njihova suradnja sa srpskim organima u istraživanju atentata to jest ubojstva prijestolonasljedničkog para. To je bio vrlo benevolentan zahtjev, ali ni to Srbija nije htjela prihvatiti, čak ni pod cijenu rata. I tada je izbio Prvi svjetski rat, i sve ono iza njega čije posljedice i dan danas osjećamo, a vjerojatno još dugo ćemo ih i osjećati.

Inače, srpska i jugoslavenska historiografija, k tom nažalost i današnja hrvatska, a posebno engleska i svjetska lažno prikazuju taj Ultimatum, kao da su za Srbiju u njemu postavljeni nemogući uvjeti, i da nije imala nikakve mogućnosti nego prihvatiti rat. To je apsolutna neistina.

Evo, skoro stotinu godina kasnije, Srbija traži da njeni pravosudni organi, švrljaju po Hrvatskoj, da privode hrvatske branitelje u Beograd i da im tamo oni sude pozivajući se na načelo univerzalnosti koje niti u jednom pravnom poretku u svijetu nije poznato, a kojega ona prva ne bi priznala na svome teritoriju.

Naša premijerka je ispravno postupila što je predložila, a Sabor usvojio Zakon o ništetnosti pravnih akata bivše SFRJ i Srbije na tlu Hrvatske vezano na Domovinski rat, iako po meni takav zakon nije ni trebalo donositi, već je samo trebalo podsjetiti hrvatske pravosudne organe da im je pored ostalog prvorazredna dužnost štititi i suverenitet RH, što bi značilo da je trebalo odmah po prijemu tzv. „optužnica“ donijeti rješenje o njihovom odbacivaju bez ikakva ulaska u meritum stvari, zbog nenadležnosti Srbije da pravno djeluje na tlu Hrvatske. Odbaciti ih uz čvrstu protestnu notu u kojoj bi se, u slučaju ponavljanja navela i kontra mjera koja će se poduzeti s hrvatske strane, da se tako nešto u buduće spriječi.

Bilo kakvo postupanje po tim optužnicama, počevši od njihovog dostavljanja „optuženima“ ili odgovora na te optužnice od strane optuženih ili njihovih branitelja, posve je pravno promašeno i time se u procesualnom smislu „optužene“ dovodi u još teži položaj. Stoga nisu u pravu oni odvjetnici koji se prihvaćaju obrana po takvim optužnicama, jer upravo takvim činom svoje branjenike uvlače u tešku pravnu i postupovnu poziciju. Još u rimskom pravu, čija su pravna načela i dan danas podloga mnogim suvremenim pravnim sustavima, bilo je utvrđeno pravno načelo – ono što je u početku nevaljalo, nevaljalo je do samog kraja. Te optužnice nemaju pravnu podlogu, niti je smiju imati jer se njima ruši suverenitet zemlje, dakle nevaljale su od početka i nikako ne mogu naknadno postati pravnom valjane. Nerealno je mišljenje da branitelji ne bi bili uhićeni ako bi prelazili granicu Hrvatske, ako ne bi bilo Zakona o ništetnosti.., te ako bi se prihvatile optužnice na rješavanje. I u jednom i drugom slučaju svaki njihov prelazak preko hrvatske granice bio bi jednako rizičan.

Ali kako se u Hrvatskoj politika vodi rašljama (Banski dvori – Pantovčak) te rašlje uvijek moraju na nešto zapeti, pa su zapele i na tim optužnicama.

Imamo javno izrčenu intervenciju Predsjednika Republike da je takav (Zakon o ništetnosti...) nezakonit i da će pokrenuti postupak njegovog poništenja pred Ustavnim sudom. Prva i najvažnija dužnost Predsjednika Republike je da štiti suverenitet države kojoj je na čelu. Takvu je i dao zakletvu. Upravo takvim njegovim postupkom on ruši suverenitet države koju vodi. To može biti razumljivo, ali se ne bi smjelo ni to tolerirati, kad to čine političke stranke srpske manjine u Hrvatskoj, a posebno se ne bi smjelo tolerirati da to čine političke stranke poput SDP-a i sl. Ali Predsjednik države to nipošto, baš nipošto pa čak ni pod cijenu vlastitog života ne bi smio činiti, jer tako nešto u svim pravnim državama svijeta podliježe političkoj, pa i pravnoj odgovornosti i momentalno ga delegimitira na njegovoj državnoj funkciji..

Svakako riječ je o rušenju suvereniteta svoje vlastite države kojoj je upravo on na čelu. Zato dopuštam svojoj malenkosti da se uživi u ulogu djeteta od sedam godina i da povikne – Car je gol! Car je gol! Predsjednik RH, k tome i kao Dr. pravnih znanosti – ne pozna, ne zna pravna načela na kojima počivaju pravni sustavi država svugdje u svijetu, pa i Hrvatske. Ako je u pitanju samo pravno neznanje, (pa je zato Car gol) ali ako je i nešto drugo u pitanju tad je to još i gore.

No, danas vlada kolektivna pamet, pa predsjednici, vladari i sl. zato imaju oko sebe brojnu svitu, pored ostalog i pravnih savjetnika koji bi to itekako trebali znati i upozoriti svog vladara, da je njegovo mišljenje neispravno. Ali kako niti jedan vladar ne može biti toliko pokvaren koliko to može biti njegova svita, nije se moglo drugačije ni očekivti.

Navest ću jedan primjer što je sve svita kadra napraviti samo da se niti najmanje ne bi zamjerila ili proturiječila svome vladaru. Kad je jednom rumunjski predsjednik Čaušesku, inače diktator, rekao da bi sutradan na jednome trgu u Bukureštu držao govor studentima. Nitko od njegove svite nije mu se usudio reći da tamo ne može govoriti, jer je taj trg sav raskopan zbog neke gradnje i da je tamo iskopana ogromna rupa. Odmah iza tih predsjednikovih izgovorenih riječi krenula je akcija da se skupi tri tisuće radnika s mehanizaciom i da se taj trg do sutra ujutro poravna, zasadi zelenilom i uredi za govor njihovog predsjednika. Trg je uređen. Ali znamo kako je njihov predsjednik završio, pored ostaloga i zbog svoje pokvarene svite.
MP


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 25.10.11. 22:47

Glavas je dobro opljacako Hrvatsku nakon rata, zasto se samo govori o retnim zlocinicima koji mu gode jer izigrava zrtvu. zasto ne posljeratni? 44 milijuna jureka je nestalo samo iz slavonske banke, drzava je to morala namiriti, ali se nikada nije saznao tko je te jureke pobrao....


registracija
9/3/11

ajme3meni, 25.10.11. 23:19

Zvonko,
volite se kititi tuđim perjem. Prije nekoliko dana na ovom ste forumu objavili komentar Ivana Mikleniča "Zloporaba progona zločina" a večeras članak Mile Prpe " Car je gol - Prva dužnost Predsjednika je da štiti suverenitet države".

Valjda znate da je ovo krađa i podliježe kaznenim sankcijama.


registracija
14/11/07

laufer, 26.10.11. 01:23

Zvonko,
"Beskorisno je čovjeku sa predrasudama dokazivati neopravdanost njegovih predrasuda." kaže Turgenjev.
Ali hajdemo još jedanput.

Tebi je život očito vrlo jednostavan. Za sve probleme okriviš Srbe i/ili komuniste i ti si sretan. Problem je što ni Srba, a još manje komunista u RH nema već desetljećima, a Hrvatska ponire u svakom smislu svakodnevno, tako da ta tvoja teorija baš ne drži vodu.

Prvi dio pisanije o Kraljevini Srbiji ću preskočiti jer nema nikakve veze sa današnjicom, osim što dokazuje tvoju opsjednutost Srbima i Srbijom.
citat:"...srpska i jugoslavenska historiografija, k tom nažalost i današnja hrvatska, a posebno engleska i svjetska lažno prikazuju..." - dakle svi lažu osim - tebe.

Drugi dio obiluje neistinama i poluistinama koje lažni "domoljubi" stalno proturaju kroz medije. Jedna od takvih je cit:"Srbija traži da njeni pravosudni organi, švrljaju po Hrvatskoj, da privode hrvatske branitelje u Beograd..."

To nije točno - prema sporazumu, optužnice se šalju na postupanje drugoj državi - Hrvatska Srbiji i obratno - takve slučajeve onda obrađuje domaće pravosuđe u skladu sa dokazima.

Rezultat takve suradnje su i osuđujuće presude u Srbiji za zločine koje su počinile srpske snage u Hrvatskoj.
Slijedeći tvoju logiku, Srbija ne bi imala pravo suditi za zločine počinjene u Hrvatskoj , a koje su počinile srbijanske snage.
Obzirom da se takvi zločinci nalaze izvan RH, najčešće u Srbiji, baš me zanima na koji način bi ih ti osudio?

Činjenica je da je Srbija često bezrazložno "štancala" optužnice (kao i Hrvatska uostalom) i da danas to treba riješiti.
A put kojim se krenulo je bio dobar, jer se počelo postupati jasno proceduralno i zakonski, a ne politički.
A pravila su u tom slučaju vrlo jasna - npr iskaz u logoru ne može biti dokaz - i svaka optužnica bazirana na takvom iskazu se odbacuje.
Ali treba proći ZAKONSKA PROCEDURA. Ne može netko samo reći "puj pike ne važi" i optužnica se odbacuje.
TO su pravna načela koja vladaju u svijetu kojem mi težimo.
I takva načela brani predsjednik Josipović.

A suverenitet Hrvatske ruše oni kojima ti aplaudiraš: Glavaš koji "ne priznaje hrvatski sud", "heroji" koji su svojim zlodjelima uprljali domovinski rat,a time i postanak RH, "domoljubi" koji su korupcijom i pljačkom upropastili zemlju i na kraju takvi kao ti koji veličanjem NDH i pljuvanjem Tita i antifašističkog partizanskog pokreta, guraju Hrvatsku među gubitnike drugog svjetskog rata i daju dobar štof (glupoj) teoriji o Hrvatima kao "genocidnom" narodu.

Ukoliko se bude išlo putem "zakona o ništetnosti", optuženi ljudi neće više moći mrdnuti iz Hrvatske, a danas-sutra, približavanjem Srbije EU i stupanja na snagu europskog uhidbenog naloga, ne piše im se dobro.

Hrvatska nije otok, niti to može biti.


registracija
16/6/10

nosonja, 26.10.11. 06:51

Lauferu,milina te je za čitati,mašala,mašala!!!


registracija
25/10/10

cuma, 26.10.11. 08:05

Zvonko @
Tebi je potrebna pomoć, postoje za to zdravstveni stručnjaci, ne znam otkuda tolika strastvena opsesija s prošlošću, zasigurno si teško živio ili čak stradavao u prošloj državi, ako jesi jako mi je žao, i iskreno suosjećam s tobom, ali trebaš shvatiti da si bio samo jedna mala manjna, velika većina se posebice danas, s radošću sjeća ljepote življenja nekad,,,,manjina kojoj si pripadao stradavala je ne samo u tzv totalitarističkim reežimima,,i u demokracijama jedan dio populacije bude na udaru estalishmenta, ali i okoline,,,,nakon onog rata stotina ili tisuće mrtvih,,,protivnika novog poretka, poraženih, ubojica i zločinaca koje je i angloamerička armada također rješavala bez suda,,,budemo li se vraali u povijest kao se ti vraćaš svi ili većina hrvatskih i srpskih i drugih roditelja bi završilo u zatvoru zbog zlostavljanja djece, koliko bi samo muževa također završilo u zatvoru, trebamo li sada retroaktivno suditi našim očevima i djedovima,,,konačno možemo doi do Napoleona, Aleksandra Velikog, Kolumba,,,sve su to zločinci par exelance,,,,,međunarodna zajednica tek je polovicom prošlog stoljeća počela razvijati međunarodnu suradnju u kaznenom proonu,,izgrađivati pravosudne i ine instiucije,,,,ma neću više,,,,ukratko živiš u prošlosti, u mržnji,,,iamš li ženu ili ljubavnicu,,voli ljubi, ovakvo psihičko stanje odvest će te u smrt, što ti iskreno ne želim, i ti si samo čovjek koji se ne može othrvati, zato ti i preporučam odlazak liječniku!


registracija
14/7/11

Trinity, 26.10.11. 10:54

Laufer bravo!!! Isto mislim!


registracija
11/1/10

fluid, 26.10.11. 14:13

Eto !Eloborirao Zvonko,pa Laufer,pa i drugi komentatori i iz svega je razvidno,bez obzira na svjetonazor,da se može izvesti jedan cjeloviti zaključak.Branitelji nisu sigurni,nakon famoznog zakona o zaštiti Šeksa a deklarativno zaštiti branitelja,od šetnje ni koraka izvan Hrvatske.Kako bilo,nemože se ne uzeti u obzir sve manjkavosti što politike što nepravednosti(čak i međunarodne) u svezi ovakvoga razvoja događaja.Potpuno je jasno i razvidno da je doneseni zakon štetan.Štetan ponajviše za branitelje na listama-optužnicama.Meni se ovakva Hrvatska uopće ne sviđa ali moram u njoj živjeti.Imam izbora ali odlučan sam ostati ovdje.I preostaje mi samo da se i dalje vodim naumom oko stvaranja bolje Hrvatske.Koliko god budem u mogućnosti da to radim.Na ovaj ili onaj način.Ne više zbog sebe jer mi je gotovo svejedno,već zbog djece i unučadi kojima sam itekako dužan stvoriti bolju i sigurniju budućnost.Ovo to zasigurno nije.Tako je i sa braniteljima sa liste.Moraju rješavati svoj "problem"na jedine moguće,najčešće loše,načine ali nema im druge.Doneseni zakon to nije omogućio već znatno otežao.Ostaje politika koja mora biti agresivnija,otpornija i pravno učinkovita.Bez toga nema pomaka.Mogu voljeti ili nevoljeti Josipovića i njegov način djelovanja,ovaj puta je u pravu i bliže je njegovo djelovanje u pravcu razrješenja situacije nego sramotno tajmirani zakon koji je donio Šeks a sramotni sabornici potvrdili.


registracija
27/12/06

Skipp, 26.10.11. 19:01

Zvonko koliko si pero vidi se iz toga da si spao na to da svoju pamet prosipaš u podliscima cyberprostora umjesto - kako to o sebi misliš - na prvim stranicama visoktiražnih listova.
I ja se pridružujem cumi mislim da ti pod hitno treba pomoć - no možda je i prekasno. A Tita i titoizam ipak treba sagledavati u kontesktu onovremenske a ne sadašnje geopolitičke situacije.
A da se vratim na ovaj članak:Maksima "kolektivna uronjenost u besprizornu krađu zajedničkih materijalnih dobara najbolje se obavlja s rukom na srcu i himnom na usnama." je - ne samo kad je Hrvatska u pitanu - bila točna,, točna je , biti će točna - za sve vijeke vijekova.. Amen.


registracija
7/7/11

gadovi, 26.10.11. 22:09

Lufer
skidam kapu


registracija
9/1/10

vallone, 28.10.11. 16:58

gospodo, največa usluga koju možete učiniti Zvonku i takvima, je ta što ih komentirate.Zime hranite njihov ego i narcisoidnost, a sudeči po vašim komentarima, imate znatno više pameti i inteligencije nego Zvonko i ekipa.Zašto se palite "na guranje"?Pozdrav svima


registracija
3/11/11

cuerpoyalma, 04.11.11. 08:48

Prle, nisi se promijenio to mi je super.... :)))) Nisam čitala komentare, samo članak..


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika