26.10.2011. / 14:22

Autor: Hina

Dekan Boras: Većina se studenata upisala

Boras nije želio komentirati novinarski upit hoće li se ispričati studentici kojoj je, po tvrdnjama studenata, nasilno oteo fotoaparat, dodajući da to ne čini po savjetu Vijeća pročelnika koje ge je podržalo

Damir BorasDamir BorasDekan Filozofskog fakulteta Damir Boras izjavio je danas da je većina studenata upisala godinu pod uvjetima kao i na ostalim fakultetima u zemlji, dodajući da se u II. i III. godinu preddiplomskog studija do sada upisalo oko 80 posto studenata.

U izjavi dekana, uprave i pročelnika odsjeka Filozofskoga fakulteta, koju je danas na konferenciji za novinare pročitao dekan Boras, navodi se da je posljednja akcija studenta izašla iz akademskih okvira i okvira prihvatljivoga prosvjednoga ponašanja čime je nanesena šteta ugledu Fakulteta u cjelini. "Takvom je akcijom taj dio studenata napustio načelni položaj zalaganja za visoko obrazovanje kao javno dobro", kazao je Boras.

Ponovio je da je nakon dva dana prekinuta blokada studentske službe i dekanata te da studentska i fakultetske službe rade neometano. Također, predavanja su omogućena u svim prostorima Fakulteta. Poručio je kako su i dalje spremni razgovorom rješavati probleme i da su studentima "vrata uvijek otvorena". Napomenuo je da su ovih dana primili brojne zahtjeve studenata da im se omogući neometan pristup studentskoj službi, na što kao studenti imaju pravo.

Kazao je i kako su zbog zahtjeva studenata, a sukladno raspravi na izvanrednoj sjednici Vijeća od 17. listopada, produljili rok upisa do 15. prosinca čime su dali priliku višim instancama da preuzmu plaćanje participacija studentima.

Boras nije želio komentirati novinarski upit hoće li se ispričati studentici kojoj je, po tvrdnjama studenata, nasilno oteo fotoaparat, dodajući da to ne čini po savjetu Vijeća pročelnika koje ge je podržalo.

Komentirao je i nagli prekid studentske blokade uprave i referade, navodeći kako je vjerojatno prevladao zaključak da je obrazovanju kao javno dobro dobilo dovoljno pozornosti te da akcija ometanja upisa studenata nije dobra. "Mi smo imali jasan stav a to što su oni očekivali ili htjeli je, nažalost, ograničeno zakonskim mogućnosti", rekao je Boras.

Na upit jesu li studenti dobili potvrde, kazao je kako su potvrde dobili svi koji su se upisali regularno ili uz obročno plaćanje. Izvijestio je i da je jučer sudjelovao na rektorskom kolegiju, gdje je rektoru podnio traženo izvješće.

Vezane vijesti

Vlada manipulira studentima

Vlada manipulira studentima

Plenum Filozofskog fakulteta danas je reagirao na izostanak odluke Vlade RH o subvencioniranju troškova 2. godine diplomskoga studija, koja je… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 26.10.11. 14:35

Studenti se upisali a dekan Boras bi se trebao ispisati.Kako se on neće ispisati,jer u Hrvatskoj ne postoji pojam osobne odgovornosti za loše stanje,treba ga smjeniti.Idemo studenti.Pokažite da ste mudri,kada ste već odabrali filozofiju kao svoje opredjeljenje.Pronađite model kako će te ostvariti ono što vam pripada.Možda pronađete i model za cijelu državu-Kako smjeniti neodgovorne odnosno odgovorne za nered u državi.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika