09.11.2011. / 19:51

Autor: Hina

Steve Jobs najčešće korišteno ime u medijima 2011.

"Arapsko proljeće" i "Kraljevsko vjenčanje" su najčešće fraze 2011., dok je preminuli suosnivač Applea Steve Jobs najčešće ime koje se pojavljivalo u medijima, doznaje se iz istraživanja koje je proveo Global Language Monitor (GLM) sa sjedištem u Teksasu.

Steve JobsSteve Jobs"Arapsko proljeće" i "Kraljevsko vjenčanje" su najčešće fraze 2011., dok je preminuli suosnivač Applea Steve Jobs najčešće ime koje se pojavljivalo u medijima, doznaje se iz istraživanja koje je proveo Global Language Monitor (GLM) sa sjedištem u Teksasu.

"Zauzeti" (Occupy), bilo da se radi o Iraku ili Wall Streetu, te "deficit" su najviše korištene riječi godine, doznaje se iz istog izvora.

"Ovaj je izbor fraza, riječi i imena u velikoj mjeri odraz sadašnjeg stanja političke i gospodarske nesigurnosti koja, kako se čini, pogađa veći dio razvijenog svijeta, s izuzetkom britanskog kraljevskog vjenčanja i gospodarskog rasta Kine", kazao je JJ Payack, predsjednik GLM-a.

Ime Stevea Jobsa, koji je u listopadu preminuo u 56. godini života nakon osmogodišnje bitke s karcinomom gušterače, preteklo je za 30 posto ime ubijenog vođe Al Kaide Osame bin Ladena.

Riječi i fraze su prikupljene uporabom kompjutorskog algoritma za praćenje 75.000 tiskanih i elektroničkih medija diljem svijeta, kao i interneta i društvenih mreža.

Vezane vijesti

Dosje FBI-ja dovodi u pitanje poštenje i moral Stevea Jobsa

Dosje FBI-ja dovodi u pitanje poštenje i moral Stevea Jobsa

Dosje FBI-ja o Steveu Jobsu, koji je u četvrtak i javno objavljen, pokazuje da je on bio čovjek kojeg se moralo poštovati kao inovatora, ali su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika