10.11.2011. / 16:20

Autor: Milan Pavlinović

Koncert Fleet Foxesa

Folk postmodernog doba

Usmena predaja fanova, ilegalni internetski servisi za razmjenu glazbe i MySpace pomogli su grupe da stekne popularnost na početku karijere

Folk rock bend Fleet Foxes Folk rock bend Fleet Foxes Gostovanje grupe Fleet Foxes u ponedjeljak u Tvornici kulture dolazi u najboljem trenutku za hrvatsku publiku: bend se nalazi na vrhuncu popularnosti i snage koje su stečene neprestanim koncertima u posljednje dvije, tri godine a prije nekoliko mjeseci objavili su i drugi album "Helplessness Blues".

Fleet Foxes je u Seattleu osnovao pjevač i gitarist Robin Pecknold s prijateljem Skylerom Skjelsetom i prvi samizdat mini album "Fleet Foxes" objavili su 2006. U samo dva mjeseca na Myspace stranici skupili su gotovo nezamislivi 250.000 preslušavanja, što je za bend bez ijednog službeno objavljenog izdanja bilo ravno čudu. Pecknok je izjavio da su usmena predaja fanova i ilegalni internetski servisi za razmjenu glazbe pomogli popularnosti grupe.

Potpisali su ugovor za snimanje albuma za poznatog izdavača Sub Pop i objavili drugi mini Fleet Foxes na koncertuFleet Foxes na koncertualbum "Sun Giant" 2008. Krenuli su na američku turneju a onda su objavili debi album "Fleet Foxes" koji se za pet mjeseci u Europi prodao u više od 200.000 primjeraka a kritike su bile fantastične. Nakon toga su krenuli i koncerti u Americi.

U svibnju ove godine su objavili drugi album "Helplessness Blues" i potvrdili svoj status vodećeg svjetskog folk rock benda. Fleet Foxes su izvrsno interpretirali folk i psihodeličnu glazbu u 21. stoljeću i prava su poslastica za ljubitelje suvremene americane.

Vezane vijesti

Početak kraja Madonne

Početak kraja Madonne

Pop kraljica Madonna mogla bi izgubiti tu titulu - naime, njezin novi album "MDNA" jako se loše prodaje, točnije, pad prodaje njenog albuma u drugom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika