24.11.2011. / 19:42

Autor: Nacional.hr

Der Spiegelov pogled

'Sanader kao gospodin koji je zalutao među seljake'

Ističu kako će aktualna premijerka Jadranka Kosor, bez obzira na ishod izbora potpisati pristupni ugovor s EU, no dodaju kako će na izborima vjerojatno doživjeti "grubo buđenje" jer ankete pokazuju kako je potpora HDZ-u pala tek na 20 posto

Ivo SanaderIvo SanaderPosljednjih se dana njemački Der Spiegel posebno fokusirao na Hrvatsku. Iako je taj njemački list i prije pratio događaje na Balkanu, nekoliko poprilično "oštrih" tekstova usmjereno je upravo na aktualne događaje u Hrvatskoj.

Tako, nakon teksta o "otrovnoj kifli", nastavlja seriju o suđenju Sanaderu. Podsjećaju kako HDZ trpi zbog cijelog niza kaznenih postupaka protiv njenih bivših i aktualih članova te prenose ocjene analitičara kako će vjerojatno izgubiti na izborima.

Ističu kako će aktualna premijerka Jadranka Kosor, bez obzira na ishod izbora potpisati pristupni ugovor s EU, no dodaju kako će na izborima vjerojatno doživjeti "grubo buđenje" jer ankete pokazuju kako je potpora HDZ-u pala tek na 20 posto.

No, zanimljiva je scena koju Der Spiegel opisuje sa suđenja Sanaderu. Primjećuju kako bivši premijer već dugo nije bio tako blizu "običnim ljudima".

"Može ih čuti kako teško dišu, kišu i šapuću iza njegovih leđa", piše Der Spiegel i dodaje kako unatoč tome Sanader ostaje smiren. Opisuju ga kako "sjedeći uspravno izgleda poput gospodina koji je, slučajno, zalutao u grupu seljaka".

Ističu kako, kada ga se malo bolje pogleda, na njegovom licu može zamijetiti čuđenje događajima koji se odigravaju oko njega. Podsjećaju kako je upravo Sanader otvorio pregovore s Europskom unijom te kako ga je njemačka kancelarka Angela Merkel gotovo do samog kraja podupirala.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
12/12/10

Klarens, 24.11.11. 19:55

" gospar" Drivo
..........................................
Prefarban je taj trgovac
...........................................
Erotskih slichica
..........................................
Svim mastima
.............................................
I on je , sitnozubci moji ,
...............................................
Proizvod KPJ
..............................................
Laki zalogaj
.................................................
Zbog pedofilno homoseksualnih sklonosti
.................................................
A povrh toga
....................................................
Pohlepan do zla boga


registracija
25/6/10

vidra, 24.11.11. 19:59

"Pravi gospodin Đeparoš"! Kako komično! Der Spiegel pošteni svijet u sudnici ponižava svojim napisima, a lopova br.1. glorificira. Što je namjera der Spiegela, da mi je znati?


registracija
6/7/11

mariandr, 24.11.11. 22:44

Je, ima i onaj film dje ona "dva gospona" lažu i varaju sve u šesnaest...gospon Fulir...


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 24.11.11. 22:58

ako oni toliko vole sanadera onda neka si ga uzmu sebi i od njeganaprave premijera. Svaki njemac koji misli da je Sanader ista dobro je seljacina, nije i cudo da su oni zemlja robota.


registracija
11/1/10

fluid, 24.11.11. 22:59

U njemačkim novinama je napisano doslovno;...Sanader IZGLEDA kao gospodin među seljacima.Dobro je sve opisano.Sanader je glumac i opsjenar koji je i sebe uvjerio da je glavni i nedodirljivi na Olimpu.Njegova gluma je besprijekorna.Ostaje samo očajna istina da je on samo jedan jadan skorojević koji samo glumi.Glumi gospodina,što nemože nikada biti s obzirom na svoju primitivnu prirodu običnog lopova sa bijelim ovratnikom.Ostali koji izgledaju kao seljaci,zaista tako djeluju.Ako se Sanader izvuče,tada će ispasti da protiv Sanadera nisu bili znalci i profesionalci nego obični seljaci.Nije seljak loša kategorija ali sa pravom nemaju veze.Dakle budemo vidjeli tko će ispasti gospodin a tko seljak na kraju ove pravne balade o izdaji Hrvatske.


registracija
24/11/11

kuso, 24.11.11. 23:38

Triba tog gospodina seronju dugo iza brave stavit da sjedi.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika